Obre inscripcions la Mitja Montornès més sostenible en medi ambient

La cursa de 21 km se celebrarà el 29 de març entre Montornès, Montmeló, Vilanova i la Roca

Esports

Montornès del Vallès

La 27a edició de la Mitja Montornès, Montmeló, Vilanova i la Roca ha obert inscripcions, que fa una aposta per ser més sostenible mediambientalment. La cursa, que organitza l'Atletisme Montornès, tindrà lloc el 29 de març entre les distàncies de 21 km i 6 km. A més, el dia anterior es farà la Mini Solidària.

En aquesta edició, l’organització incorpora la sostenibilitat com un dels eixos vertebradors de les curses. Es faran accions concretes de minimització de residus, com la utilització de material compostable al dinar de pasta i el reciclatge de les ampolles i taps dels avituallaments. Les activitats paral·leles previstes per aquesta edició giraran entorn de la conscienciació mediambiental i la posada en valor de l’entorn natural i patrimonial de la Mitja com a exemple de recuperació mediambiental.

L'organització ha fixat un màxim de 3.500 atletes, repartits entre les 2.200 inscripcions per la Mitja, 800 pels 6 km i 500 per a la Mini Solidària. El preu per dorsal és de 18 euros, que inclou un lot de productes Henkel, una samarreta tècnica Luanvi i els serveis habituals, com ara avituallaments, dutxes, llar d'infants i menjar de pasta.

El recorregut es manté pel nucli urbà de les quatre poblacions i l’arribada directa a la tornada, prop del Pavelló d'Esports de Montornès. Un any més, la Mitja Montornès serà una cursa puntuable del Challenge de Mitges Maratons de la Diputació de Barcelona i és dins el calendari de curses de fons de la Federació Catalana d’Atletisme.

Solidària
 
Enguany, la cursa torna a ser solidària perquè per cada inscrit a la Mitja i els 6 km, Henkel destinarà 0,50 euros a la Creu Roja, recaptació a la qual s’afegirà íntegrament de la Mini Solidària del dissabte 28 de març. A més, el dia de la Mitja, es farà una acció solidària en la qual es donarà un quilo de menjar a Càritas Montornès per cada imatge al photocall del Moviment Piu.
 
L’organització de la Mitja destina, a més, tots els seus beneficis al manteniment de l’escola d’Atletisme del Club Atletisme Montornès, amb més de 250 atletes que competeixen a tots els nivells.
 
Diari oficial de la Mitja Montornès
 
El diari Som tornarà a ser el diari oficial de la Mitja Montornès. Aquest diari farà un seguiment de les activitats de la cursa fins al 29 de març i en els dies previs publicarà una àmplia prèvia de la mateixa.

Edicions locals