Més de 2.000 persones participen al Mou-te per l'esclerosi múltiple del Circuit

A la cursa de 10 km han guanyat Enrique Luque i Maria del Mar Parra

Esports

Més de 2.000 persones participen al Mou-te per l'esclerosi múltiple del Circuit
Més de 2.000 persones participen al Mou-te per l'esclerosi múltiple del Circuit | Fundació Esclerosi Múltiple

Montmeló

Més de 2.000 persones han participat al Mou-te per l’esclerosi múltiple al Circuit de Barcelona-Catalunya, en una jornada organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple -amb la direcció tècnica esportiva del Club Atletisme Montornès- que té l’objectiu d’aturar aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta al voltant de 9.000 persones a Catalunya.

Aquest Mou-te és ben especial i és que celebra 20 anys des de la seva primera edició. Al llarg d’aquest temps, la cursa ha contribuït al desenvolupament de multitud de projectes assistencials per aturar l’impacte de la malaltia. Maria José Abella, Presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple, ha volgut agrair a tots als participants i padrins que, al llarg d’aquests anys, han donat suport a la Fundació i a les persones amb esclerosi múltiple a través de l’esport.

Els fons recaptats aquest any es destinaran íntegrament a serveis per a persones recent diagnosticades i el seu entorn familiar. “Rebre el primer diagnòstic suposa un xoc important. Després d’una noticia com aquesta, és freqüent que sorgeixin moltes preguntes i aflorin sentiments. Per això és imprescindible facilitar serveis que orientin i assessorin per aprendre a conviure amb la malaltia”, ha explicat Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació.

La jornada ha començat a les 9h amb la cursa de bicicletes de 20 km i 5 km popular, seguida de la cursa de patins 10 km, la cursa de bicicletes infantil, milla infantil i d’adults de patins i les dues curses atlètiques. Tot seguit, ha tingut lloc la cursa elèctrica, en la que els participants han pogut escollir entre la bici o el patinet elèctric per completar els 5 km de recorregut pel Circuit. Per finalitzar, el Mou-te ha acabat amb la Milla Fundació Esclerosi Múltiple, la cursa més emotiva en la qual participen moltes persones amb EM caminant o corrent els 1.609 metres.

A la cursa de 10 km, el guanyador en la categoria masculina has estat Enrique Luque  i en la categoria femenina, la més ràpida ha estat Maria del Mar Parra. Pel que fa a la cursa de 5 km, el primer a arribar ha estat Eloi Cabezas, i, en la categoria de dones, la guanyadora ha estat Anabel Valentin.

Durant tot el matí, els participants també han pogut gaudir de l’àrea lúdica amb activitats i tallers per a nens, com tallers de cup cakes o de maquillatge, i adults, com pilates o zumba. A més, també hi havia servei de bar, foodtrucks, inflables, karts i rocòdrom.

La cursa solidària Mou-te per l’Esclerosi Múltiple està organitzada per la Fundació, i compta amb el suport tècnic del Club d’Atletisme Montornès, el Circuit de Barcelona-Catalunya, la Federació Catalana d’Atletisme, la Federació Catalana de Patinatge i el Diari SPORT.

Edicions locals