El Govern preveu 26,9 milions d'inversions al Baix Vallès

Els pressupostos de la Generalitat inclouen les obres del tercer carril de la C-17, l'EDAR de la Llagosta i el nou edifici de l'IES Mollet

Societat

Els pressupostos de la Generalitat per al 2020 han superat aquest dimecres el debat a la totalitat al Parlament i continuaran tramitant-se a la cambra. Els vots de JxCat i ERC i l'abstenció dels comuns han facilitat que els comptes segueixin endavant. Ara, els pressupostos continuaran els tràmits parlamentaris habituals fins a tornar de nou al ple –no abans del 18 de març– per ser aprovats definitivament.
 

Els comptes del 2020 contemplen un increment de 3.070 milions d'euros de la despesa i 4.174 milions d'ingressos més que els del 2017, amb una xifra global de 42.179,2 milions. A la comarca del Vallès Oriental, es preveu una inversió de 54,4 milions, un pressupost que suposa un increment del 49% respecte el 2017 i inclou diferents projectes d’infraestructures, equipaments i serveis a les persones. Pel que fa a la plantilla d’efectius de la Generalitat a la comarca, el total previst és de 9.033 (amb un augment de 460 efectius en l’àmbit educatiu).

Al Baix Vallès, el Govern català ha previst projectes amb una inversió total de 26,9 milions, tot i que alguns dels més importants disposen d'un pressupost pluriennal, que s'allargarà a més d'un exercici.

El 45% al cicle de l'aigua

Les inversions relacionades amb el cicle de l'aigua representen una part notable del pressupost, ja que amb 12,2 milions, suposen gairebé la meitat de la inversió total. Com a projecte destacat es troba l'obra d'ampliació i millora de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de la Llagosta (10,6 milions). A més es faran treballs de millora de la xarxa de distribució d'aigua a Mollet, la Llagosta, Montornès i Parets.

Els equipaments d'interès nacional com són el Circuit de Barcelona Catalunya, a Montmeló, i l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet, rebran un 9% del total previst. En el cas del Circuit, les partides es destinaran a millores en les instal·lacions i els sistemes d'informació i comunicació; i en el cas de l'ISPC, seran també per millorar les edificacions i per a formació.

Els altres dos projectes més costosos seran un nou edifici per a l'INS Mollet i la construcció del tercer carril de la C-17 a Parets.

 

 

 

Edicions locals