Multes d'entre 100 i 1.000 euros per infringir la normativa d'ús de patinet elèctric

Aprovat el reglament local de circulació de VMP, que inclou l'ús de casc i la limitació de velocitat de 30 km/h

Societat

Granollers

Les sancions per l'incompliment de la normativa d'ús de vehicles de mobilitat personal (VMP), els coneguts patinets, poden anar entre els 100 i els 1.000 euros, depenent de la gravetat de la infracció. La modificació de l'Ordenança de Circulació Municipal, aprovada dimarts per unanimitat al ple, ha inclòs la regulació d'aquests vehicles, que no podran conduir menors de 14 anys, i especifica que, en cas que els infractors siguin menors de 18 anys, els seus tutors legals hauran de respondre per ells.

La normativa també estableix que en els VMP només hi pot circular una persona, que en tots els casos cal dur casc, i que també serà obligatori portar timbre, llums al davant i al darrera, així com elements reflectants en horari nocturn i en condicions de poca llum, a més de la prohibició de l'ús de mòbil i auriculars mentre es condueix, i l'obligació de sotmetre's a proves d'alcoholèmia i drogues.

Pel que fa als àmbits de circulació, els patinets tenen limitada la velocitat a 30 km/h, poden circular en zones 30, carrers de prioritat invertida, carrers amb un únic carril de circulació o carrers amb doble sentit de circulació però amb un únic carril per sentit, per vies ciclistes o carrils bici, per voreres amb un mínim de 5 metres d'amplada i 3 metres d'espai lliure. Podran circular en l'àmbit de l'illa de vianants en dies laborables (excepte dijous de mercat setmanal) de 00 h a 11 h, de 13.30 h a 16 h i de 20.45 h a 24 h – l'horari de càrrega i la descàrrega–, així com les franges nocturnes. Així doncs, no es podrà circular els dies laborables durant les principals franges d'horari comercial. Diumenges i festius s'hi permetrà circular, excepte quan hi hagi aglomeració.

"La proposta no busca sancionar, sinó posar límits. Però la Policia Local podrà multar les actituds incíviques, com es fa amb la resta de conductors", deia el regidor de Mobilitat.

Edicions locals