La Garriga crea una xarxa de fabricació de mascaretes

Un cop esterilitzades, es repartiran per residències de gent gran, comerços i persones grans del municipi

Societat

La Garriga crea una xarxa de fabricació de mascaretes
La Garriga crea una xarxa de fabricació de mascaretes

Més de 100 persones de la Garriga s’han bolcat en la que ja és una xarxa de confecció de mascaretes i material sanitari. Hi participen empreses, modistes, comerciants, cosidores, l’associació modernista, clíniques dentals i altres proveïdors, entre moltes altres veïnes i veïns.

La xarxa, coordinada des de l’Ajuntament, està preparant més de 2.000 mascaretes, que s’elaboren amb tela i un procediment curós per garantir-ne el màxim de fiabilitat. De moment, se n’han enllestit 500 i ja s’han repartit 6.000 nous paquets de material per poder-ne fer més.

Malgrat no ser mascaretes professionals, es fan seguint les recomanacions de professionals de la salut. Ara per ara, s’estan acabant de tancar els darrers detalls tècnics, sobretot respecte a la seva esterilització i repartiment, perquè es garanteixi en tot moment la seguretat tant de les persones que les elaboren com de les que les rebran. Les proves d’esterilització es fan en clíniques dentals del poble. Un cop esterilitzades, es repartiran per residències de gent gran, comerços i persones grans del municipi.

Paral·lelament a la xarxa hi ha persones que estan fent serveis per a l'Hospital de Granollers, tot cosint bosses d’escombraries que podran utilitzar-se com a bates.

L’Ajuntament vol agrair la disposició i col·laboració de tota la gent que hi està col·laborant i que permet tirar endavant aquesta incitava. El consistori també agraeix molt el suport que ha rebut per part de totes aquelles persones del poble que s’han ofert a cosir i que encara no ho han pogut fer perquè de moment no es disposa de material per a tothom.

També demana que qui tingui material per fer mascaretes (bobina de roba per a aquest ús, goma elàstica, possibilitat d’esterilitzar...) es posi en contacte amb l’Ajuntament a través del correu electrònic promocio@ajlagarriga.cat.

Edicions locals