Els hotelers temen perdre el 70% de la facturació si no es reprograma la Formula 1

Més de 500 treballadors es troben a l'atur després que una vintena d'establiments hagin aplicat un ERTO

Economia

Els hotelers temen perdre el 70% de la facturació si no es reprograma la Formula 1
Els hotelers temen perdre el 70% de la facturació si no es reprograma la Formula 1

Els hotelers del Vallès Oriental podrien perdre el 70% de la facturació si el confinament s'allarga i no es reprograma el Gran Premi de F1 de Montmeló. Així ho assegura el secretari de l'Associació Hotels Vallès Oriental, Enric Gisbert, que revela que més de 500 treballadors es troben a l'atur després que els 24 establiments que integren l'entitat hagin hagut d'aplicar un ERTO.

"L'esperança és poder reobrir a principis de juny per pagar els proveïdors i les nòmines dels treballadors i salvar el que queda d'any", apunta. De la mateixa forma, confia que el Gran Premi de MotoGP, que s'ha de celebrar el 5, 6 i 7 de juny, es mantingui i exigeix al Govern un pla de reactivació econòmica un cop se superi la situació de crisi.

El sector hoteler del Vallès Oriental es mostra "molt amoïnat" per l'impacte que la crisi del coronavirus pot tenir sobre els establiments de la comarca. Asseguren es tracta d'una àrea especialment castigada, ja que a banda del tancament temporal decretat pel govern de l'Estat, han hagut de fer front a l'ajornament d'una de les seves principals fonts d'ingressos: el Gran Premi de Fórmula 1, previst per al cap de setmana del 9 de maig al Circuit de Barcelona-Catalunya.

"Tots els hotels estem tancats i hem hagut d'aplicar diversos ERTO, fet que ha suposat que més de 500 persones es trobin a l'atur", indica Gisbert. Assegura que la situació és "molt greu" i recorda que les proves que es desenvolupen a la instal·lació de Montmeló suposen entre un 10% i un 25% de la facturació total dels hotels del territori "depenent de la proximitat amb el traçat".

L'hoteler alerta que si finalment la Formula 1 se suspèn i l'estat d'alarma s'allarga més enllà del mes de juny, "serà un desastre". Considera que l'impacte en els establiments vallesans seria irreversible, ja que suposaria la pèrdua del 70% de la facturació global. Actualment els 24 hotels que integren l'associació facturen prop de 30 milions d'euros anuals. "Molts haurien de tancar", lamenta.

"L'única esperança és que a finals de maig o principis de juny puguem reobrir portes", comenta Gisbert, que recorda que aquest és un mes especialment bo a la comarca perquè s'hi celebren esdeveniments esportius de rellevància com el Mundial de Moto GP o la Granollers CUP d'handbol. "De moment no han dit que les motos s'anul·lin", apunta l'hoteler, que creu així que si es mantenen aquestes competicions i la Formula 1 es reprograma per als mesos d'estiu, podran "pagar els proveïdors i les nòmines i salvar el que queda d'any".

Tot i això, adverteix que estan "molt amoïnats" pel que passarà un cop se superi la crisi provocada pel coronavirus. "Les administracions hauran de fer una promoció molt potent per reactivar tot això", ha apuntat. Alhora, ha reclamat que la taxa turística que cobren els ajuntaments s'inverteixi en ajudes per al sector.

Edicions locals