Canovelles, centre logístic dels Coronavirus Makers

El Centre Cultural s'ha convertit en el magatzem de material per muntar i distribuir les pantalles 3D produïdes per particulars al Vallès Oriental i Maresme

Societat

Canovelles, centre logístic dels Coronavirus Makers
Canovelles, centre logístic dels Coronavirus Makers

Canovelles

El Centre Cultural de Canovelles s’ha convertit en el magatzem del material per muntar i distribuir les pantalles 3D ja fetes que estan confeccionant els integrants de coronavirusmakers.org al Vallès Oriental i al Maresme. Es tracta d’una xarxa de voluntaris que disposen d’impressores 3D i que produeixen més de 300 viseres al dia de manera desinteressada.

El moviment coronavirusmakers.org, que compta amb més de 15.000 persones a tot l’Estat, pretén crear mascaretes, pantalles o respiradors en un temps rècord. A Catalunya s’han organitzat sota el nom covidmakers.cat, i el grup del Vallès Oriental-Maresme ja compta amb més de 200 persones voluntàries, empreses i centres educatius, com és el cas de l’escola Joan Miró de Canovelles, que des del primer moment d’aquesta pandèmia s’ha dedicat a fer pantalles per als professionals sanitaris de l’Hospital de Granollers.

El treball en xarxa ha portat als integrants del moviment Coronavirus Makers a compartir plantilles per poder imprimir les estructures on es fixen els visors transparents fets amb làmines d’enquadernar, i a organitzar-se per ser més eficients i més ràpids.

Per la seva part, l’Ajuntament de Canovelles ha posat a disposició d’aquests voluntaris el Centre Cultural, que s’ha convertit en el centre logístic on s’emmagatzema el material necessari per a la fabricació de les pantalles i també el material ja confeccionat, que després es distribueix als centres sanitaris que pertoqui. De fet, el dijous dia 26 ja van sortir de Canovelles les primeres 360 pantalles, que es van enviar als hospitals de Granollers i de Mataró.

Gràcies a la cessió de l’empresa Necen, el Centre Cultural disposa d’un esterilitzador d’ozó que permet desinfectar les pantalles que després s’envien als centres sanitaris. No obstant això, l’Ajuntament de Canovelles està treballant per a comprar d’un esterilitzador d’ozó propi que servirà tant per poder desinfectar material com les diferents dependències municipals o els vehicles que fan servir el personal de l’Ajuntament o la Policia Local.

Edicions locals