Montmeló modifica el pressupost per destinar 200.000 euros a pal·liar la crisi del coronavirus

La decisió es va prendre en un ple telemàtic i va comptar amb el suport de tots els grups municipals

Economia

Montmeló

El ple de l'Ajuntament la setmana passada va donar llum verda per unanimitat a una modificació de crèdit del pressupost municipal de 200.000 euros per tirar endavant mesures per pal·liar les conseqüències que està provocant la crisi del coronavirus al municipi.

Aquests diners s'han destinat a tres partides: una per a subvencions, ajuts i bonificacions tant a persones físiques, com a autònoms i empreses (100.000 euros); una segona per a la contractació d'aturats per mitjà de plans d'ocupació municipals (50.000 euros) i una tercera per a material sanitari (50.000 euros).

Diners d'activitats culturals

Segons explicava al ple el regidor d'Hisenda, Lluís Esteban, aquests 200.000 euros provenen de diverses partides d'activitats, principalment culturals, que no es podran dur a terme, com per exemple, actes de festa major (50.000 euros); altres festes tradicionals (15.000 euros); consum cultural, principalment referit a la programació de la Sala Polivalent, (20.000 euros) i activitats vinculades al Circuit, com l'acampada (60.000 euros). També s'hi sumen despeses previstes de subministrament que no es gastaran.

"L'esperit d'aquesta modificació és posar el pressupost al servei de la gent en una situació de crisi com aquesta", deia l'alcalde, Pere Rodríguez.

La proposta va comptar amb el suport de tots els grups municipals, tot i que, els portaveus de Canviem Montmeló i Fem Montmeló van reclamar una major participació en properes decisions d'aquest tipus.

Per la seva part, el portaveu de Canviem Montmeló, Jordi Manils, posava el toc d'atenció en què la retallada la pateix principalment el sector cultural. "En aquestes moments ha de ser així, però haurem de pensar maneres i prendre mesures per ajudar aquest sector", deia. En aquest sentit, Esteban assegurava que les partides de cultura no s'havien esgotat del tot en previsió de realitzar activitats un cop sigui possible.

Segons el govern, aquesta és una primera modificació del pressupost, però es preveu que no sigui l'última. De fet, Esteban assegurava que amb l'estudi que s'ha fet de les partides es podria arribar a sumar 340.000 euros però l'executiu local ha preferit no fer-ho d'un sol cop per adaptar-se a les necessitats que vagin sorgint. A més, el regidor recordava que l'Ajuntament compta amb la partida de 300.000 euros del fons de contingència.

Edicions locals