Alèxia Putellas, campiona de la Primera Divisió amb el Barça

Aquest divendres s'ha fet oficial el títol de l'equip blaugrana

Esports

Alèxia Putellas, campiona de la Primera Divisió amb el Barça
Alèxia Putellas, campiona de la Primera Divisió amb el Barça | FC Barcelona

El Barça d'Alèxia Putellas és finalment el campió de la Primera Divisió espanyola 2019-20. Si bé fa uns dies ho era virtualment, aquest divendres la Junta Directiva i la Comissió Delegada de la Reial Federació Espanyola de Futbol han ratificat la proposta de la Comissió de Presidents Territorials. Així, s'han donat per finalitzades les competicions no professionals a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Davant la impossibilitat d’acabar les 8 jornades restants del campionat amb les suficients garanties sanitàries per a tots els actors implicats, l'RFEF ha donat per tancades la Primera Iberdrola i la Reto Iberdrola. Així, el Barça, líder abans de l’aturada, ha estat proclamat campió. També s’ha definit que el conjunt blaugrana i l’Atlètic de Madrid, segon classificat, seran els participants a la Lliga de Campions 2020-21.

Per a la molletana, que és una de les capitanes del Barça, aquest campionat suposa el seu quart títol de lliga amb el Barça després de guanyar a les temporades 2013, 2014 i 2015. Aquesta temporada ha estat especial per a la molletana que va ser reconeguda per sumar 300 partits amb el Barça i al setembre va marcar el primer gol al nou estadi Johan Cruyff, del Barça. 

La Copa, a la temporada que ve

En la mateixa resolució de l'RFEF, s’especifica que la Copa de la Reina 2019-20 conclourà a la temporada 2020-21. En aquest sentit, el Barça havia de disputar les semifinals a partit únic contra el Sevilla, a l’Estadi Johan Cruyff. L’altra eliminatòria la jugaran l’EDF Logronyo i l’Athletic Club.

Pendents del desenllaç de la Lliga de Campions

D'altra banda, els principals clubs europeus es van reunir telemàticament aquest dimecres per estudiar possibles escenaris de cara a la finalització de la UEFA Women’s Champions League 2019-20 quan sigui possible, segons les indicacions de les autoritats sanitàries. L’ECA té previstes més trobades properament per avançar cap a una decisió definitiva. Cal recordar que el Barça s’havia d’enfrontar a l’Atlètic de Madrid, en els quarts de final, just abans de l’aturada.

Edicions locals