El CBG obté el merescut ascens a Lliga EBA

El sènior del club va fer una gran temporada, que va acabar com a líder indiscutible del seu grup

Esports

El sènior del CBG en el darrer partit de la temporada, en què acumulava nou victòries consecutives
El sènior del CBG en el darrer partit de la temporada, en què acumulava nou victòries consecutives | CBG

La bona feina del Club Bàsquet Granollers (CBG) en les darreres temporades ha tingut recompensa. Dijous a la nit, el president de la Federació Catalana de Basquetbol, Ferran Aril, confirmava el merescut ascens del sènior del club a la competició estatal, a Lliga EBA, després d’una magnífica temporada.

El 8 de maig la Federació Espanyola de Bàsquet va acordar cloure la temporada sense descensos esportius, però deixava la porta oberta als ascensos. Les federacions de Catalunya, Aragó i Balears acordaven dijous que la temporada 2020-21, la conferència C de Lliga EBA es disputarà en 3 grups de 12 equips cadascun, de manera que ha permès incrementar 8 equips respecte a la temporada passada.

L’equip comandat per Ricard Ventura liderava en solitari el grup 1 de la Copa Catalana, amb 9 victòries consecutives –15 en total– i 35 punts, quan la Covid-19 va estroncar la competició i la bona ratxa que duia el CBG. En aquest sentit, el president del CBG, Joan Nadal apuntava que “ningú podrà dir que no haurem guanyat l’ascens per mèrits propis”. Tot i que ara caldrà estudiar els condicionants econòmics de l’ascens, Nadal assegura que “esportivament estem preparats”.

Durant aquest divendres han estat molts els clubs que han felicitat el CBG per l’ascens –com la UE Montgat, el CB Sant Josep i el Vedruna Gràcia Bàsquet– i el retorn, després de 8 temporades, a Lliga EBA.

Entre els quatre equips de Copa Catalana que han aconseguit l’ascens, també hi ha el CB Lliçà d’Amunt –segon del grup 1–. La Lliga EBA, doncs, comptarà la temporada vinent amb tres equips a la lliga estatal, que fa temporades que compta amb el CB Mollet –que també està pendent d'un possible ascens–.

Triple ascens al club

De fet, el primer equip del sènior masculí no és l'únic del CBG que aconsegueix un ascens. També ha rubricat la bona temporada amb un ascens l'equip sènior femení, que la temporada vinent jugarà a Copa Catalunya. Per la seva banda, l'equip sènior 2 masculí ha pujat a Primera Catalana.

Edicions locals