La millora del reciclatge fa recuperar 40.000 euros a l'Ajuntament de Montornès

S'han recollit les mateixes tones d'orgànica que el 2018 però amb un percentatge d'impropis molt inferior

Societat

Montornès del Vallès

L'Ajuntament ha recuperat més de 40.000 euros del cànon de la fracció orgànica que paga a l'Agència de Residus de Catalunya gràcies a la millora del reciclatge durant el 2019.

Segons ha explicat el consistori, l'Agència de Residus de Catalunya retornarà enguany a l'Ajuntament 41.270,47 euros corresponents al cànon per la gestió de la fracció orgànica realitzada al municipi durant el 2019. L'import representa un increment de 16.000 euros respecte a l'any anterior, "atribuïbles a la millora de la qualitat del reciclatge que es fa a Montornès", apunten fonts municipals.

Tant el 2018 com el 2019 es va recollir al municipi pràcticament la mateixa quantitat de matèria orgànica, unes 816 tones. Tot i això, segons les dades de l'Agència de Residus de Catalunya, el percentatge d'impropis presents en aquesta fracció, és a dir de materials mal reciclats, va passar del 25% al 5%, durant la segona meitat de l'any passat.

Aquesta millora ha coincidit amb l'eliminació dels contenidors soterrats i de càrrega posterior i el canvi al sistema de càrrega lateral implantat el mes de juny.

Edicions locals