Jèssica Roca publica el seu quart llibre, 'No és cap espòiler, és la vida'

Es tracta d'una obra composta per 28 relats de ficció i 28 de no-ficció que Roca ha anat publicant al seu bloc

Cultura

L'autora, Jèssica Roca, amb el seu quart llibre, 'No és cap espòiler, és la vida'
L'autora, Jèssica Roca, amb el seu quart llibre, 'No és cap espòiler, és la vida' | J.R.

Montmeló, Sant Antoni de VilamajorSergio Carrillo

L'escriptora montmelonina Jèssica Roca (tot i que veïna de Sant Antoni de Vilamajor des de ja fa anys) ha publicat el seu quart llibre. Es tracta de No és cap espòiler, és la vida, una obra composta per 56 relats que Roca ha anat publicant els darrers anys al seu bloc La bústia groga.

La meitat dels relats són de ficció i l'altra meitat són de no-ficció. Tots plegats s'inclouen dins del "realisme literari".

L'autora explica que els relats estan inspirats "en el dia a dia, en la gent de la feina o en històries personals". Tots ells inclouen personatges amb unes afinades descripcions psicològiques, "no són personatges plans", assegura. Roca apunta que alguns dels temes recurrents que es poden trobar al llibre són "les malalties i la mort". També "la infidelitat", històries amb un potent rerefons social i històric com "la gran recessió del 2009-2010", o "temes més frívols com companyes de feina penques".

La montmelonina creu que "molta gent es veurà identificada en els relats" pel fet que tracta històries quotidianes. En un d'ells, per exemple, explica "tot el trajecte que fa la protagonista el dia del seu casament des que s'aixeca, amb flashbacks i dilemes personals".

Roca també destaca un text "d'un noi de la perifèria de París que estudia gastronomia. El noi passa el Nadal tot sol, ja que no té família. És un relat trist, però alhora esperançador: el curs l'està ajudant a integrar-se".

Tanmateix, bona part dels relats –tant els de ficció com els de no-ficció– estan ubicats en espais de la comarca: "Hi surt molt Granollers amb la Porxada, també Sant Antoni de Vilamajor, on visc, o el polígon de Parets on treballo, a Freudenberg". En aquest sentit, toca molt l'ambient laboral, així com els entorns del polígon. No hi ha polígon sense bar, i Roca també els descriu en un dels relats, detallant com li serveixen l'entrepà de llom i la cervesa, i com un home juga amb la màquina escurabutxaques mentre ella troba un llibre d'Oscar Wilde on mai s'ho hagués imaginat.

El títol del llibre és el d'un dels relats de no-ficció, en el qual parla de com va conèixer la doctora especialista en drogodependències que la va ajudar a fer el seu llibre Ni un gram. Pel que fa a la imatge de la portada, es tracta d'una pintura d'un company de feina de Roca, que representa l'actriu i escriptora estatunidenca Rosario Dawson.

No és cap espòiler, és la vida es pot comprar a Amazon i també a La Gralla (Granollers).

A banda dels quatre llibres ja autoeditats per Jèssica Roca, la montmelonina té pendent de publicar dues novel·les d'autoficció i a principis del 2021 publicarà l'assaig Tot llegint Bukowski amb l'editorial valenciana Vincle editorial, on fa un recorregut de les seves lectures de l'autor nord-americà Charles Bukowski, que ha influït en la seva obra.

Edicions locals