Canovelles permet ampliar les terrasses de bars i restaurants sense cost addicional

L'ampliació ha de tenir en compte l'emplaçament, l'accessibilitat i la mobilitat dels vianants

Societat

L’Ajuntament de Canovelles permetrà que els bars i restaurants ampliïn l’espai de terrassa per poder garantir les restriccions establertes, amb un mínim de taules que els  permeti desenvolupar de la seva activitat. A més, els titulars de llicències de terrasses podran sol·licitar el retorn de la taxa corresponent al període en què han estat tancats, i està previst obrir una línia de subvencions per bonificar fins al 50% de la taxa d’ocupació de via pública.
 

A partir de dilluns 25 de maig Canovelles entrarà a la fase 1 de desconfinament, període a partir del qual les terrasses poden obrir al 50% de la seva capacitat i amb una distància de 2 metres entre taules. Per a alguns establiments, obrir amb la meitat de taules és insuficient per poder cobrir els costos del negoci o treure’n una mínima rendibilitat. És per aquest motiu, que l’Ajuntament de Canovelles ha establert algunes mesures amb l’objectiu de facilitar la reobertura als bars i restaurants, sempre garantint la seguretat de clients i treballadors.

En aquest sentit Canovelles permetrà l’ampliació de la superfície de les terrasses fins a un màxim del doble de la superfície que l’establiment tenia l’any passat, i sense cap cost extra. Adaptar la grandària de les terrasses pretén garantir que es respectin les restriccions amb un mínim de taules suficients que permetin el desenvolupament de l’activitat dels establiments de restauració.

L’ampliació s’autoritzarà sempre que sigui possible, tenint en compte la ubicació de cada terrassa, l’accessibilitat i la mobilitat dels vianants a la zona, i haurà de ser validada pels serveis tècnics d’urbanisme. Així, aquells bars o restaurants que disposin de llicència de terrassa i vulguin ampliar la seva superfície, caldrà que es posin en contacte amb els serveis municipals d’urbanisme.

D’altra banda, el consistori també preveu algunes mesures per tal de pal·liar la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus al sector de la restauració: Els titulars de llicències de terrasses podran demanar el retorn de la taxa d’ocupació de via pública corresponent al període en què han estat tancats. I, en segon lloc, el consistori està preparant una línia de subvencions que permetrà bonificar fins al 50% del cost de la taxa d’ocupació de la via pública a aquells negocis que més ho necessitin. En aquest cas, s’estan treballant les condicions i requisits concrets per poder accedir a la convocatòria.

Edicions locals