Una plataforma veïnal reclama que el carrer Barcelona de Cardedeu sigui peatonal

El grup ha començat a demanar firmes entre els veïns

Societat

Una plataforma veïnal reclama que el carrer Barcelona de Cardedeu sigui peatonal
Una plataforma veïnal reclama que el carrer Barcelona de Cardedeu sigui peatonal

Aquesta primavera s'ha constituït la plataforma veïnal Carrer BCN per vianants a Cardedeu. La plataforma veïnal reclama la pacificació del carrer Barcelona i prioritzar-ne l'ús per vianants, bicicletes i patinets. Dissabte van començar a recollir signatures entre el veïnat i es va publicar el manifest "Carrer BCN per vianants", en què es reclama l'ús segur del carrer per la ciutadania, fomentant el vincle comunitari de veïns i veïnes. La plataforma també ha presentat un web i les seves xarxes socials.

Segons la plataforma, el carrer Barcelona ha estat sempre "un carrer viu i amb una gran activitat veïnal". Els darrers sis mesos, a causa d’unes obres, s’ha alliberat el carrer de cotxes i els veïns i veïnes hem pogut gaudir de converses i ús del carrer per les persones". Ara, però, "l’Ajuntament de Cardedeu ha decidit limitar l’ús del carrer pels vianants i dedicar-lo al protagonisme del pas de cotxes i al seu aparcament, en lloc del gaudi del veïnat i la dinamització comercial de la zona", asseguren.

Per això la plataforma veïnal denuncia que s’està desaprofitant l'oportunitat de pacificar el carrer Barcelona que s’ha obert amb les darreres obres; la falta de voluntat de diàleg de l’Ajuntament; la incoherència dels partits de govern, que en campanya electoral es van comprometre a fer carrers per vianants i ara actuen en sentit contrari.

El grup veïnal demana la pacificació del carrer perquè el veïnat pugui gaudir de l’espai públic sense perill. Aquesta pacificació implicaria que només hi hagués l’entrada de cotxes cap als pàrquings dels residents. Per últim, la plataforma fa una crida a la població de Cardedeu perquè reclami l’ús públic i obert dels seus carrers.

Edicions locals