Territori i Sostenibilitat licita obres de millora a la C-17 entre la Garriga i Tagamanent

Es preveu que l’obra comenci durant la tardor i tingui un termini d’execució de sis mesos

Societat

Territori i Sostenibilitat licita obres de millora a la C-17 entre la Garriga i Tagamanent
Territori i Sostenibilitat licita obres de millora a la C-17 entre la Garriga i Tagamanent

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de millora de la C-17 en el tram entre la Garriga i Tagamanent per un import de 4,4 milions d'euros. Els treballs, que abastaran 9 quilòmetres, consistiran en la renovació del paviment i la millora de diversos elements de la carretera per afavorir la seguretat viària i la comoditat en la conducció, alhora que garantir un estat de conservació de la carretera. Es preveu que l’obra comenci a la tardor i tingui un termini d’execució de mig any.

Les actuacions incloses en aquesta actuació són, principalment, la renovació del ferm amb un tractament previ d’aquells punts que presentin flonjalls o irregularitats o estiguin més desgastats. També la substitució de barreres de seguretat; millora de la senyalització vertical i horitzontal; reparació i substitució dels junts d’estructures que estiguin deteriorats; revisió dels elements que faciliten el drenatge de la carretera; millora de l’abalisament

La C-17, que pertany a la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat, és una via de doble calçada. En l’àmbit on ara s’ha previst actuar, registra un trànsit que oscil·la entre els 53.000 vehicles diaris en la zona més situada al sud i els 31.000, en la part més al nord.

Programa d’actuacions a la C-17

A més de les tasques de manteniment habituals que es duen a terme a la C-17, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha executat en els últims anys un seguit de treballs de millora i conservació més específics en el tram entre el Vallès Oriental i Osona, i en té d’altres programats. En aquest sentit, s’han aplicat mesures per reforçar l’estabilitat de talussos o millorat l’adherència de la carretera amb l’estesa de paviment antilliscant.

Així mateix, el Departament ha licitat una obra de les mateixes característiques que l’actuació que ara s’impulsa en el tram entre Tagamanent i Centelles, per un import de 3,8 milions. Finalment, està en licitació la redacció d’un projecte constructiu per a definir les actuacions per a la millora dels sistemes de contenció de vehicles a la C-17 entre Granollers i Centelles.

Edicions locals