Els marxants es mobilitzen a la Porxada per reclamar poder tornar al mercat

Els paradistes demanen a l'Ajuntament de Granollers la bonificació del 100% de la taxa d'ocupació de la via pública

Societat, Economia

Una de les marxants mostra una pancarta amb la resta de companys reunits sota la Porxada
Una de les marxants mostra una pancarta amb la resta de companys reunits sota la Porxada | Xavier Solanas

L'associació de marxants de Catalunya s'ha mobilitzat aquest matí de dijous a la Porxada per reclamar a l'Ajuntament que els permeti "sortir a treballar", explica la paradista Patricia Olea, que fa 35 anys que munta parada a Granollers i que s'ha trobat, per primer cop, amb la impossibilitat de "generar ingressos, tot i que continuem pagant taxes i autònoms, així com totes les despeses de casa", lamenta Olea.

Per això, els paradistes reclamen que puguin tornar al mercat dels dijous el 100% de les parades –actualment només es permet l'activitat als venedors d'alimentació, tot i que el consistori té la intenció d'anar ampliant el nombre de parades–. A més, els marxants també demanen una bonificació del 100% de la taxa d'ocupació de la via pública que, d'altra banda, consideren "abusives".

Els paradistes, a més, troben la proposta estatal de permetre el 25% de les parades cada setmana insostenible, ja que deixa els venedors tres setmanes sense ingressos. A més, asseguren que la mesura de separació de, com a mínim, 2 metres entre parades, es podria evitar posant tendals de separació.

Edicions locals