Els hotels obren les portes conscients que sense turistes no seran rendibles

El sector valora que equipaments com el Circuit de Barcelona-Catalunya reprenguin l'activitat

Economia

L'Hotel Ibis Barcelona Montmeló-Granollers és un dels que ha obert aquesta setmana
L'Hotel Ibis Barcelona Montmeló-Granollers és un dels que ha obert aquesta setmana

Coincidint amb la fase 1 del desconfinament, aquesta setmana ja han obert alguns hotels vallesans, com l'Hotel Augusta, l'Hotel Ibis Barcelona Montmeló-Granollers, l'Hotel Iris de Granollers, B&B Hotel Mollet del Vallès, l'Hotel HC Mollet Barcelona o el Mas Can Calet Aparthotel de les Franqueses, entre d'altres.

El sector del turisme ha estat un dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus. Des de l'inici del confinament, el 15 de març, els hotels van haver d'abaixar persianes i prendre mesures per assegurar la continuïtat dels negocis. Després de 71 dies, i amb l'entrada a la fase 1 de les regions metropolitanes nord, sud i Barcelona, el sector es comença a reactivar amb l'obertura d'alguns establiments.

La presidenta de l'associació Hotels Vallès Oriental (HVO) i directora de l’Hotel Augusta, Sílvia Brunet, explica que els hotels de l'entitat, abans de l'obertura, han fet tots un curs de prevenció de riscos per garantir la seguretat dels clients, i que han netejat i desinfectat els establiments tal com marquen els protocols definits pel Govern i Sanitat.

Els empresaris del sector coincideixen que avui dia, sense la possibilitat de rebre turistes estrangers i del mateix territori català, "no és rendible per als negocis tenir obert amb només un 10% d'ocupació". Carlos Picapeo, director general de l'Hotel Ibis Barcelona Montmeló-Granollers, es mostra optimista i afirma que "a l'estiu la situació millorarà", que "tot és una qüestió de perdre la por al virus, sense oblidar les mesures de prevenció necessàries per evitar la propagació de la Covid-19".

Els hotelers consideren que la situació "no serà fàcil els pròxims mesos", però valoren que equipaments com el Circuit de Barcelona-Catalunya, font imprescindible d’ingressos dels hotels de la zona, hagi tornat a obrir per acollir les tandes de forma individual. A més, també esperen que el Circuit pugui acollir a l'agost un Gran Premi de F1.

Edicions locals