Dos granollerins al grup d'experts per dissenyar la sortida a la crisi del coronavirus

Jacint Jordana i Ramon Maspons formaran part del grup principal de l'estratègia Catalunya 2022

Política

Jacint Jordana i Ramon Maspons
Jacint Jordana i Ramon Maspons

Els granollerins Jacint Jordana i Ramon Maspons formaran part de l'equip de treball principal que ha de dissenyar la sortida a la crisi del coronavirus per encàrrec de la Generalitat. El Govern va aprovar dimarts la creació del grup d'experts Catalunya 2022 per traçar l'estratègia del país per als pròxims anys.

El president i el vicepresident de la Generalitat, Quim Torra i Pere Aragonès, van presentar dimarts el projecte. Segons exposava el president, el grup de treball "transcendeix governs" perquè Catalunya necessita "una estratègia de país", i Aragonès va destacar que els grups de treball seran "autònoms" i tindran "independència de criteri".

Entre els 30 experts de diferents disciplines que formen part del grup hi ha dos granollerins: Jacint Jordana i Ramon Maspons. Jordana, nascut a Granollers fa 57 anys, és doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i catedràtic de Ciència Política i de l’Administració a la Universitat Pompeu Fabra. També és director de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI) i assessor del Consell de Direcció de la UPF per a l’Horitzó UPF 2025.

Ramon Maspons va néixer a Granollers fa 51 anys. És enginyer Industrial per la UPC, màster en Gestió Ambiental i màster en Direcció Pública. És director d’Innovació i Prospectiva de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS); i soci fundador de les empreses Iale Tecnologia, dedicada a la intel·ligència competitiva i vigilància tecnològica, i de Montanyanes, dedicada a la professionalització i la innovació al sector primari. A més, també exerceix de professor en diferents universitats en gestió de la innovació, la tecnologia i la intel·ligència competitiva.

Les conclusions, en mig any

La previsió és que hi hagi una primera proposta de document d’escenaris a la tardor. El document final, que inclourà l’anàlisi i les propostes de cadascun dels àmbits estratègics, es presentarà el febrer de 2021. Es calcula que hi haurà entre deu i quinze àmbits i que cada grup específic tindrà entre 20 i 30 membres, de manera que el conjunt total de l’activitat implicarà gairebé 400 persones.

Aquest alt volum, segons la Generalitat, permet “garantir la diversitat, representativitat i legitimitat necessàries, tant socials com tècniques”. El grup de treball paritari que assumeix la responsabilitat de validar, integrar i editar tots els treballs, garantint la "coherència" dels resultats, estarà cocoordinat per Victòria Alsina i Genís Roca.

A banda, també formaran part del grup d’experts Joan Abellà, Jordi Amat, Oriol Amat, Tatxo Benet, Elisenda Bou, Elies Campo, Mònica Campos, Albert Cañigueral, Mercè Crosas, José Antonio Donaire, Martina Font, Anna Garriga, Gabriel Jené, Josep Maria Martorell, Neus Monllor, Cristina Nadal, Laura Peracaula, Mercè Pujol, Coral Regí, Pep Salas, Jordi Sellas, Maria Sisternas, Montserrat Solsona, Lluís Torner, Laura Urquizu i Montserrat Vendrell.

Edicions locals