Estefa Jémez es retira

La llagostenca, nascuda a Mollet, té una malaltia crònica que li impedeix la pràctica de futbol sala al més alt nivell

Esports

Estefa Jémez es retira
Estefa Jémez es retira

La Llagosta

Estefa Jémez no tornarà a jugar el futbol sala al màxim nivell. Després de dues temporades arrossegant lesions, la llagostenca de 28 anys i nascuda a Mollet, ha decidit penjar els botes perquè fa uns mesos van diagnosticar-li una malaltia crònica, l'espondilitis anquilosant que afecta les articulacions. 

El seu últim partit va ser fa dues temporades i amb el seu gol va classificar el Femisport a la màxima categoria del futbol sala femení estatal, la Primera Divisió. “Aquell va ser precisament el meu últim gol, i quin gol, un gol que ens va permetre pujar a la màxima categoria del futbol sala espanyol”, assenyala Jémez, que aquell any va ser nominada com a millor jugadora de futbol sala catalana i va viure un dels millors moments amb la convocatòria de la selecció catalana per disputar partits internacionals al Japó i Hongria:  “Vam anar al Japó i a Hongria, va ser una experiència brutal. És un dels millors records que guardaré, per sempre”, explica. Posteriorment el Femisport va ajuntar-se amb la Penya Esplugues i la llagostenca va passar a l’equip absolut, a la Primera Divisió, que per culpa de les lesions no va poder debutar. 

La llagostenca penja les botes per centrar-se en superar la seva malaltia, que és crònica, tot i que té la intenció de segur vinculada amb el futbol sala la pròxima temporada des de la banqueta. La campanya que tot just acaba feia de segona entrenadora, i preparadora física, d'un equip de formació de la Penya Esplugues, que vol seguir vinculada. “No m’ho esperava però ha fet novament que em desperti aquella cosa. Vull continuar com a formadora”, augura la llagostenca, que afronta amb il·lusió la seva nova etapa com a tècnica.

Estefa Jémez va vincular-se amb la concòrdia amb 12 anys i ja amb 13 formava part del sènior femení. Amb l'equip llagostenc va començar en la categoria més baixa del futbol sala femení català fins arribar a la Segona Divisió femenina estatal. Posteriorment, va fitxar pel Femisport que després de dues temporades va assolir el campionat de lliga i l'ascens a la Primera Divisió. 

Amb la Penya Esplugues no va poder debutar a la Primera Divisió per les lesiones. La llagostenca, des que va anunciar que es retirava per xarxes socials, ha rebut moltes mostres de suport. 

Edicions locals