'Trobo a faltar una reclamació pública i unificada per atendre l’handbol'

Josep Pujadas, president del BM Granollers

Esports

Josep Pujadas, president del BMG
Josep Pujadas, president del BMG | BM Granollers

Alba Cabrera

Des que a mitjans de març, l’activitat de l’handbol en particular i de l’esport en general quedés suspesa, no s’ha concretat encara cap certesa per aquesta modalitat més enllà de reprendre les competicions al setembre, que és ara l’esperança que té el BM Granollers. El seu president, en Josep Pujadas, ha volgut fer autocrítica com a sector, assenyalant que l’handbol és un dels esports “que menys està prenent consciència que aquesta crisi ha afectat molt a l’esport i trobem a faltar un pla general per l’handbol. Com a club, tancarem aquesta temporada amb xifres negatives per primera vegada en molts anys i preveiem una retallada del pressupost per la temporada que ve”, explica.

Tot i que Pujades destaca que sí que s’han aprovat des d'institucions com els Ajuntaments i la Generalitat plans econòmics per reactivar l’esport tant en l’àmbit català com més local, i que el Club continua mantenint el suport de tots els seus patrocinadors, el president de l’handbol granollerí ha trobat a faltar una “reclamació pública i unificada per atendre a aquest esport”, lamenta. Per això, durant les setmanes vinents i segons les diverses situacions, el president ha remarcat que s’anirà veient com es faran realitat les idees que té el club i les diferents federacions per ressorgir la pròxima temporada.

Respecte a la decisió inicial que ha pres la Real Federacion Española de Balonmano (RFEBM) de deixar al KH-7 fora d’Europa per l’any vinent, Pujades indica que l’entitat ja demanat explicacions a la Federació per conèixer els criteris amb què s’ha pres aquesta resolució. “Entenem que la Federación ha hagut de valorar sobre una situació sense precedents i que el criteri escollit per atorgar la plaça lliure (wildcard) per Europa ha estat els resultats de la primera volta de la Lliga, on el nostre equip era sisè, per sota el Rocasa. Però, la notícia es va publicar sense conversacions ni explicacions prèvies i això va provocar enuig”, argumenta.

Igualment, Pujades matitsa que, durant la primera volta, l’equip femení havia jugat més jornades a domicili i que el criteri escollit per la RFEBM els perjudica, tot i que de moment no s’ha tancat el nombre de places lliures que la competició europea podria assignar per l’any que ve. Per tant, ara l’equip ha d’esperar i estudiar si econòmicament seria assumible tornar a competir a Europa el pròxim curs en cas que finalment s’ampliessin les places europees.

Aquest 2020, l’entitat havia d’organitzar la 25a edició del Trofeu Coaliment i el Campionat d’Europa de Veterans, però que s’han vist obligats a ajornar-los. “La idea és fer aquesta tardor la 25a edició de la Coaliment i la 26a a la primavera. I pel torneig de veterans, també ja hem sol·licitat el permís per celebrar-lo l’any que ve. No depèn només de nosaltres, però l’escenari sembla progressiu”, defineix.

Amb la reducció de pressupost que ha previst fer el club, les plantilles es veuran reduïdes i Pujades relata que la idea pels dos primers equips és “apostar per un projecte continuista, amb unes plantilles reduïdes però efectives i que també apostaran amb més marge pel planter”. A més, per reforçar l’àrea econòmica a través del patrocini, el BM Granollers ha afegit a la seva junta directiva a Jordi Capdevila, per invertir a mantenir i captar patrocinadors.

Edicions locals