'Hem proposat a l'Ajuntament de Granollers fer una campanya de captació perquè més gent pugui fer esport de manera reglada'

Cesc Rubio President Club Triatló Granollers i membre de la junta de la Federació Catalana de Triatló

Esports

Duatló al Circuit de Catalunya
Duatló al Circuit de Catalunya | Susana Sanchez

Alba Cabrera

El triatló permet que durant tot l’any hi hagi curses de diferents modalitats i no és tancat a una competició concreta. És un esport amb molta diversitat. "Veient la quantitat de gent que amb el confinament ha començat a practicar esport, hem proposat a l'Ajuntament de Granollers fer una campanya de captació de socis perquè més gent pugui fer esport de manera reglada i poder donar-nos a conèixer", argumenta Cesc Rubio, president del club i membre de la junta de la Federació Catalana de Triatló.

Com el triatló és un esport individual, ha tingut un avantatge enorme en aquest confinament, doncs, menys a l'aigua, s'ha pogut continuar entrenant a partir de la Fase 0 tant en bici com corrent. Per això, el Club Triatló Granollers es va organitzar per continuar pagant als entrenadors i mantenir els llocs de treball a canvi de programar activitats per fer dins de casa als seus atletes. "A la Fase 0, vam poder practicar córrer i la bici, faltava la piscina. A la fase 2, ja hem anat a nedar en grups al mar i continuem entrenant. Els entrenaments conjunts els hem suplit amb les eines virtuals", explica Rubio.

Pel que fa a les competicions, Cesc Rubio explica que "les federacions ordenem el calendari dels campionats perquè no es trepitgin, però no les organitzem directament. La majoria d'Ironman i mitjos Ironman han caigut tots, perquè la temporada compren essencialment els mesos de primavera i estiu. A Granollers, hem tingut sort que el duatló que organitzem es va poder fer al febrer". Com a club, Rubio vol "tornar a participar del Campionat de Banyoles al setembre".

Les previsions de les competicions de Triatló per l'estiu són escasses fins al setembre, tal com relata Rubio, perquè la majoria dels organitzadors han reconvertit les curses en esdeveniments turístics amb la meitat de l'aforament per fer el recorregut però sense ser competitiu.

Edicions locals