Golíat i Irieix, seleccionats al concurs Sona9

El trio de post-rock i el grup novell granollerins han estat triats entre 139 candidats per participar al certamen organitzat per Enderrock, iCat i TV3

Cultura

Golíat, seleccionat al concurs Sona9
Golíat, seleccionat al concurs Sona9 | Golíat

El trio de post-rock Golíat i el grup novell Irieix han estat seleccionats entre els 18 participants de la fase preliminar del concurs Sona9, un certamen de promoció de nous talents organitzat pel grup Enderrock, iCat, TV3 i la Generalitat. Les formacions granollerines han estat triades entre les 139 propostes presentades en aquesta edició, la més participada dels últims sis anys.

La 20a edició del Sona9 ha estat, però, marcada per la crisi sanitària, de manera que la fase preliminar, prevista inicialment al juny i juliol, s'ha hagut de traslladar al setembre. Els grups classificats per Catalunya, com Golíat i Irieix, tocaran a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm entre l'1 i el 10 de setembre, mentre que les preliminars de València i Palma seran els dies 17 i 18 de setembre. El jurat escollirà quatre grups i el públic el cinquè, que passaran directament a fase final, que es disputarà entre el 5 i el 31 d'octubre. La final serà el 18 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

Golíat és una banda formada per David C. Güell a la bateria i teclats, Marçal Itarte Aguiló al baix i Marçal S. Rubal a les guitarres i veu. La seva proposta va ser guanyadora de l'edició de 2018 del concurs [És] Música adreçat a bandes emergents del Vallès Oriental. Golíat es caracteritza per l'experimentació, l'energia, i passatges atmosfèrics, sintetitzadors i veus potents en català.

Irieix ha autoeditat el seu primer disc aquest 2020, amb sis cançons agrupades sota el títol Notes de veu.

Els 12 artistes seleccionats per Catalunya són: Cuarto Segunda (hip-hop / Lleida), Efímer (pop / Vic), Franc (pop-rock / Barcelona), Golíat (post–rock / Granollers), Irieix (pop d'autor / Granollers), Joa Lwest (cançó d'autor / Rubí), Karla amb K (pop electrònic / Barcelona), Les Buch (punk–rock / Terrassa), Lles (cançó d'autor / Collbató), Paunezz (pop d'autor / Igualada), Pol Bordas (música urbana / Girona) i Remei de Ca la Fresca (pop / Arbúcies). Els 3 artistes de les Balears són Escarràs (fusió / Pla de Mallorca), Reïna (pop / Manacor) i Verlaat (pop / Maó), i els 3 valencians seleccionats han estat El Tio La Careta (rock-fusió / València), Laura Esparza i Carlos Esteban (pop–folk / València) i Òrbites (indie-rock / València).

Edicions locals