Spartans consolida el femení amb 27 jugadores pròpies

El retorn als entrenaments aquesta setmana dels diferents equips del club arriba enmig del debat intern que està patint el reglament del rugbi internacionalment

Esports

El Club de Rugby Spartans retorna als entrenaments
El Club de Rugby Spartans retorna als entrenaments

Alba Cabrera

Tornar a començar després de tres mesos d’inactivitat i la suspensió de les competicions és el repte que com altres entitats esportives té ara el Club de Rugby Spartans. No serà fàcil però en tenen moltes ganes. El retorn als entrenaments aquesta setmana dels diferents equips del club arriba enmig del debat intern que està patint el reglament del rugbi internacionalment, doncs, pel fet que aquest esport té molt de contacte per posar la pilota en joc amb la melé, la Federació Internacional de Rugby està estudiant canviar el reglament del Rugby XV per adaptar-lo a una modalitat de menys contacte, semblant al Rugby Touch o al Seven.

Segons explica Juanjo Granados, president del club, la intenció de la Federació Catalana és mantenir el reglament actual del Rugby XV per preservar la tradició que de la modalitat reglada més antiga d’aquest esport, tot i que està en dubte si ho podran descartar o no. De moment, els diferents conjunts del club han començat a fer preparació física al camp de la Font Verda aquesta setmana per retrobar-se i mantenir la forma, a l’espera de l’assemblea general que organitzarà la federació aquest mes per decidir quan començarà la nova temporada i amb quins protocols sanitaris.

Bona dinàmica del masculí i consolidació del femení

Tot i que, per la situació de la pandèmia, les competicions de rugbi d’arreu del món es van cancel·lar, el sènior masculí dels Spartans han acabat tercers a la classificació de Primera Catalana, una posició que els validava per disputar els play-offs i poder optar a guanyar el títol de la categoria, ja que ja han arribat a la final fa dues temporades.

Igualment, l’equip femení ha aconseguit consolidar-se i estar formant íntegrament només per jugadores del club, ja que, des del seu naixement, el sènior femení del Club de Rugby de Granollers havien compartit la seva plantilla amb altres equips femenins com el Cornellà o el Sabadell, per poder competir. Però, aquest any, l’entitat ha apostat fermament pel rugbi femení i ha aconseguit configurar un conjunt de 27 jugadores, amb el gruix de les spartanes, algunes veteranes i noves incorporacions.

A més a més, per posar el seu granet de sorra, els Spartans han organitzat un recapte d’aliments per donar-los a la Fundació El Xiprer i ajudar a les famílies granollerines amb més dificultats per causa d’aquesta crisi derivada del confinament.

Edicions locals