"Les entitats esportives de la ciutat sobreviuran perquè van fer els deures"

Álvaro Ferrer, regidor d'Esports a l'Ajuntament de Granollers

Política, Esports

Álvaro Ferrer
Álvaro Ferrer | Ajuntament de Granollers

Alba Cabrera

“De les 70 entitats esportives granollerines, sobreviuran a aquesta crisi postpandèmica la majoria, perquè ja van fer els deures amb l’anterior crisi”. El regidor d’Esports de l'Ajuntament de Granollers, Álvaro Ferrer, afirma que la gran majoria de clubs i entitats del món de l’esport de la ciutat podran superar la coronacrisi, ja que fa anys que treballen per tenir projectes que no depenen en excés de les subvencions. Amb tot, el consistori ha avançat les subvencions ordinàries previstes per aquest 2020, així com ha aprovat una partida de 40.000 euros en el pla de xoc davant la crisi de la Covid-19 adreçada a entitats esportives i culturals de la ciutat.

Encara que la inversió i la despesa de les entitats esportives granollerines per la temporada 2021 sigui més austera, des del consistori creuen que els clubs i entitats esportives continuaran creixent. De fet, l'Ajuntament compta amb poder celebrar els grans esdeveniments previstos per a l'any vinent, tot adaptant-se als protocols sanitaris que pertoqui. De fet, Ferrer confirma que, de moment, tant La Mitja com el Mundial d’handbol femení mantenen les dates i que "no hi ha gaire risc que es puguin ajornar tot un any", com ha estat el cas d’altres competicions internacionals o dels mateixos Jocs Olímpics. Això sí, el consistori ja està treballant en com replantejar la celebració de les fases de classificació, ja que s’han de celebrar aquest any per poder tenir definits els grups el pròxim curs.

En aquest intent d’ajudar a mantenir el teixit esportiu granollerí, l’àrea d’esports de l’Ajuntament també ha volgut tenir en compte els negocis privats que viuen de l’esport, com és el cas dels gimnasos, i va fer una ronda de contacte amb els gimnasos privats durant el confinament per estudiar com acompanyar-los en aquesta fase de represa.

Edicions locals