El CC Plana Lladó preveu el Memorial Pelegrí Pi el 4 d'octubre

La cursa homenatjarà els exciclistes professionals molletans Juan i Juan Carlos Cariñena

Esports

Imatge del cartell de l'edició del 2020
Imatge del cartell de l'edició del 2020

El Club Ciclista Plana Lladó no faltarà a la seva cita anual amb el Memorial Pelegrí Pi i aquest 2020 se celebrarà el 4 d'octubre. L'entitat ha comunicat la data de la 32a edició, que comptarà amb un màxim de 400 participants i estarà del tot adaptada a la nova situació per la Covid-19.  El club obrirà les inscripcions la pròxima setmana. 

El club ha adaptat un protocol sanitari per complir amb els requeriments sanitaris, com ara fer la sortida esglaonada en tres calaixos i amb una diferència de cinc minuts entre cadascun. "El primer calaix serà pels exciclistes professionals i membres del club, el segon pels del circuit fins a Granera i el tercer fins a Gallifa", explica el president del CC Plana Lladó, Germán Viejo. A més, per participar l'organització mesurarà la temperatura als participants, farà avituallaments individualitzats i l'entrada i sortida al pavelló de la Riera Seca estaran separats. 

La cursa cicloturista tindrà com és habitual dos recorreguts amb el llarg fins a Granera, de 94 km, amb cronoescalada a la pujada; i el curt fins a Gallifa, de 80 km. 

Una maneta d'homenatges

Com és habitual en els darrers anys, el Memorial Pelegrí anirà acompanyat amb homenatges a persones vinculades amb el ciclisme. Enguany, el club molletà preveu fer cinc homenatges. Dos d'aquests seran per pare i fill, Juan Cariñena i Juan Carlos Cariñena, de Mollet i que van ser ciclistes professionals. "Sempre intentem reconèixer persones de la ciutat. Potser és més recordat Juan Carlos perquè va ser professional amb l'Andalucía-Cajasur el 2007, tot i que el pare també va ser professional i els anys setanta va participar a la Vuelta d'Espanya", diu Viejo. 

També seran homenatjats els exciclistes professionals Alfred Esmatges, de Barcelona, i Montse Torres, que va ser una de les pioneres del ciclisme femení; i el reconegut director, en actiu, Antonio Pineda, que dirigeix el Team Compak sub-23 d'elit. 

Edicions locals