El TAG, a una xarxa europea de desenvolupament artístic

El primer projecte col·laboratiu, 'Perifèries més fortes', s'engegarà l'any vinent i promourà produccions, tallers i documentació

Cultura

El Teatre Auditori de Granollers (TAG), a través de Transversal, s’ha incorporat a una nova xarxa europea de cooperació, centrada en estratègies col·laboratives, creació de capacitats i polítiques culturals. La iniciativa, denominada Southern Coalition - Coalició del sud, està dirigida per la xarxa portuguesa Artemrede i reuneix 14 socis de 10 països que treballaran conjuntament a partir del 2021.

El finançament del seu primer projecte, Perifèries més fortes, va obtenir llum verda del programa Creative Europe, i és un dels 20 projectes a gran escala seleccionats a escala europea.

La xarxa Southern Coalition té l’objectiu de reforçar les connexions entre iguals a través de projectes culturals, cultivant un estret diàleg entre artistes, operadors i comunitats. Com a primer projecte, Perifèries més fortes vol provocar canvis reals en l'obra d'artistes i operadors culturals. Per fer-ho, promourà noves produccions artístiques, tallers, conferències i documentació, centrats en models alternatius que tinguin en compte la realitat de les perifèries. Es preveu que el projecte tingui un impacte sobre 2.000 professionals, assolint els 10.000 en un enfocament més ampli.

Amb un pressupost total superior als 3 milions d’euros, la xarxa Southern Coalition compta amb la participació de xarxes, universitats i organitzacions culturals. Dins el grup podem trobar-hi representants de Portugal, Espanya, República de Sèrbia, Grècia, Hongria, Croàcia, Romania, Eslovènia, Itàlia i França, per fomentar el compromís de la comunitat local en les arts i superar els obstacles en els seus contextos específics a través d’aquest augment de la cooperació mútua que suposarà el projecte.

La participació de Transversal a Perifèries més fortes permetrà, a més, la presentació d'actuacions d'artistes nacionals a escala europea i la participació de centenars de professionals en iniciatives addicionals.

Edicions locals