Caldes destina el pressupost de l'Escaldàrium a ajuts per fer front a la crisi de la Covid-19

La festa del foc i l'aigua, anul·lada, es recordarà amb un concert de les composicions de Ramon Solé emès per VOTV

Cultura, Societat

Caldes de Montbui

L'Escaldàrium, la festa del foc i de l'aigua, que la plaça de la Font del Lleó de Caldes havia d'acollir l'11 de juliol i que ha quedat suspesa arran de la crisi sanitària, tindrà enguany un vessant solidari i un record per mitjà de la petita pantalla.

D'una banda, l'Ajuntament i els organitzadors han acordat destinar l'estalvi general per la suspensió de la festa a mesures d'acció social per fer front a l'agreujament de la situació econòmica de famílies calderines amb motiu de la crisi Covid-19.

De l'altra banda, el Ball de Diables, Bombers Voluntaris, La Forca i Ajuntament de Caldes de Montbui han fet públic el programa de l’edició confinada de l’Escaldàrium, que tindrà lloc entre pantalles i ones de ràdio. Així, dissabte a les 21.30 h, VOTV emetrà el concert de l'Escaldàrium de Cambra, amb les composicions de Ramon Solé per a la festa, gravat aquesta setmana a les Termes Romanes.

VOTV també emetràn el curtmetratge Sense sostre (2016), que va editar el Ball de Diables, dedicat a les dones calderines que van morir acusades de bruixeria.

A més, en la programació audiovisual emesa per La Xarxa i VOTV es dedicaran dues hores de programació en directe a la festa i els seus protagonistes i es recuperarà el reportatge de Sergi Moreno, Escaldàrium, la festa entre el cel i l’infern (2014).

Finalment, a les 12 de la nit, serà Ràdio Caldes l’encarregada d'emetre la gravació de la festa de l’any 2019, una edició que va ser especial perquè va suposar la tornada de l’Escaldàrium a la plaça de la Font del Lleó i la incorporació d’una bèstia d’aigua, la Hidra, el major enemic de la coneguda bèstia de foc dels Diables, la Godra.

Edicions locals