Seleccionats els projectes de l'Open Panoràmic

S'hi han presentat 114 propostes, de les quals se n'han 12 de 8 països d'Europa i Amèrica

Cultura

Albert Bayona, María José Ribas Bermúdez, Núria López Torres, Raúl Alaejos –d'arreu de l'Estat espanyol–, José M. Delgadillo de Mèxic, Hanna Jarzabek de Polònia, Daniela Lucato i Abdoul-Ganiou Dermani d'Alemanya, Nicolas Hermansen de Bèlgica, Valya Lee de Rússia, Anamaria McCarthy del Perú i el Col·lectiu Los Rotos –amb membres d'Espanya, Xile i Argentina– han estat els artistes seleccionats per participar a l'Open Panoràmic, que es podrà veure del 22 al 25 d'octubre a l'Arts Santa Mònica de Barcelona.

Més de 114 propostes s’han presentat a la segona convocatòria Open Panoràmic, en què enguany es proposava als artistes explorar sobre el concepte Extimitat, al voltant del qual gira la propera edició del Festival Panoràmic. Els artistes havien de presentar obres en format audiovisual amb una durada màxima de 15 minuts, o també webdocs que implícitament tinguessin la fotografia o el vídeo com a llenguatges narratius principals.

Els creadors seleccionats estaran presents a l’acte d'inauguració, bé físicament, o bé virtualment, a través d’una connexió en directe, per tal de presentar el seu treball a l’equip d’agents culturals que assistirà convidat al festival (comissaris, galeristes, directors de centres d’art o tècnics d’arts visuals d’institucions públiques) amb els que intercanviaran opinions amb l’objectiu de promoure i divulgar, si s’escau, les creacions audiovisuals d’aquests artistes a través de les seves xarxes o institucions. A més, les obres seran exhibides en els festivals col·laboradors del Panoràmic durant l’edició 2021 (Belgrade Photo Month - New Talents 2020 (Sèrbia), Giovane Fotografia Italiana (Itàlia), Festival de la Imagen de Manizales (Colombia) i VU (Quebec). 

La quarta edició del Panoràmic, Festival de Fotografia, Cinema i més, obrirà portes el 15 d’octubre a Granollers i el 20 d’octubre a Barcelona. Aquesta edició posarà el focus en les intimitats que deixen de ser secretes i privades i es converteixen en públiques. El festival explorarà les fronteres entre el públic i el privat, i com la necessitat de compartir sovint conviu amb la por a ser vigilats i controlats socialment.

Edicions locals