Canvia la data del torneig estatal femení que acull el CT Els Gorchs

La Lliga Mapfre de Tennis Femenina comptarà finalment amb seu a Castelló després de la cancel·lació de la prova prevista a Madrid

Esports

CT Els Gorchs
CT Els Gorchs

A causa de la situació excepcional per la pandèmia, aquest estiu se celebra el primer torneig Lliga Mapfre de tenis femení. En un inici, les seus on s'havia de disputar aquest torneig estatal eren el Club Tenis d'Aro, el Club Tenis RACE de Madrid i l'última el CT Els Gorchs de les Franqueses. Finalment, l'1 de juliol la Real Federación de Tenis (RFET) ha confirmat la cancel·lació de la prova prevista a Madrid per l'anunci de la tornada del circuit mundial WTA el pròxim 3 d'agost, i això ha modificat el calendari. Per tant, el CT Els Gorchs serà la darrera seu d'aquest torneig del 29 de juliol al 3 d'agost.

El torneig començarà el 15 de juliol a la localitat gironina de Platja d'Aro i continuarà al Club de Tenis Castellón del 22 al 26 de juliol per fer la final a les Franqueses la següent setmana. A més, la RFET ha confirmat la participació de la tenista castellonenca Sara Sorribes (83 al WTA), a més de la basca Lara Arruabarrena (149) i la suïssa Jil Belén Teichmann (63), ja que també poden participar tenistes internacionals que acreditin dos anys de llicència a Espanya.

Igualment, el quadre comptarà també amb altres 5 jugadores situades al Top 300: Cristina Bucsa (176), Núria Parrizas (217), Eva Guerrero (229), la grega Despina Papamichail (254) i Georgina García Pérez (282). En la fase destaquen algunes joves promeses com l'andorrana Victòria Jiménez Kasintseva, campiona júnior de l'Open d'Austràlia amb tot just 14 anys i actual número 1 mundial júnior, la guipuscoana Ane Mintegi, l'avilesa Paula Arias o la tinerfenya Marta Custic.

El circuit creat per la RFET retornarà el tenis femení després de l'aturada per la pandèmia de coronavirus, passant per les Franqueses, amb l'objectiu d'ajudar als seus jugadors i jugadores a recuperar el nivell competitiu de cara a la tornada dels circuits internacionals i dotant els tres tornejos amb 24.000 euros en premis.

Edicions locals