El Mundial i les Golden Trail Series, objectius d'Eli Gordón

L'atleta montornesenca de curses de muntanya defineix el calendari 2020

Esports

Eli Gordón en una cursa del 2019
Eli Gordón en una cursa del 2019 | Salomon

José Luis Rodríguez Beltrán

La tornada a les competicions cada dia que passa sembla que sigui més a prop. Eli Gordón, corredora de curses de muntanya, ja ha redreçat la planificació del calendari de la temporada 2020, tot i que tot queda pendent d'una situació estable amb la Covid-19.

La montornesenca ja fa setmanes que entrena diàriament per preparar la nova temporada, tot i que aquests dies ha de passar pel quiròfan per atendre unes molèsties al peu. "És una intervenció ambulatòria, que bàsicament, és per treure'm unes molèsties que pateixo quan passo més de dues hores en cursa. En principi és una setmana sense activitat", admet Gordón, que confia recuperar-se del tot pel seu primer repte, el campionat de Catalunya amb el Trail del Catllaràs, que tindrà lloc el 26 de juliol a la Pobla de Lillet.

Açores i Lanzarote

Passat l'agost, el segon tram del calendari porta dos reptes ben marcats, les Golden Trail Series, a les Illes Açores, del 28 d'octubre a l'1 de novembre, i el Mundial de curses de muntanya a Lanzarote, l'11 de novembre. Per tots dos reptes s'ha de classificar, tot i que Gordón confia estar a l'altura. "No et sabria dir quin m'agrada més. Els dos em motivem i vui anar als dos, tot i que m'he de classificar. L'any passat m'ho vaig passar molt bé al Mundial i enguany voldria repetir i també anar a les Golden Trail Series, que ha de ser molt impactant córrer per les Illes Açores", diu la montornesenca.

Per assolir el bitllet a les Golden Trail Series, Eli Gordón hauria de guanyar la distpancia de marató del Trail del Cap de Creus, que tindrà lloc el 27 de setembre; mentre que per anar al Mundial, hauria de ser seleccionada després de competir al Campionat d'Espanya, que tindrà lloc a principis d'octubre a la Transvulcania, de les Illes Canàries. Enguany té l'afegit que el Mundial se celebrarà a Lanzarote, en una clàssica com és La Haria Extreme. "Si vaig al Mundial, en principi hauria d'estar un mes sense competir, però venim d'un any atípic que hi ha hagut poques curses. Llavors, confio anar al Mundial i si puc classificar-me, ser-hi a les Golden Trail Series per seguir la preparació", adverteix.

La montornesenca, que compagina els seus entrenaments amb la feina de monitora al CEM Les Vernedes, també té previst participar a principis del setembre a l'Sky Rhune, del País Basc francès; i a finals d'any competir, si és seleccionada, al Campionat d'Espanya per les seleccions autonòmiques.

Edicions locals