El CEFS vol crear la secció femenina de futbol sala enmig d'una pugna amb la federació

El club esperar tenir un total de 9 equips per la temporada vinent i presentar la candidatura del seu president a les eleccions de la FCFS

Esports

CEFS Ciutat de Granollers 2020
CEFS Ciutat de Granollers 2020 | CEFS Ciutat de Granollers

El Club Escola de Futbol Sala (CEFS) Ciutat de Granollers ha aprofitat l’estiu per anunciar la intenció de crear un equip sènior femení per participar en el curs vinent de la competició catalana, regida per la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) –federació independent de la Federació Catalana de Futbol (FCF)– i un altre cadet-juvenil per competir a la lliga catalana de futbol sala, regida en aquest cas per la FCF.

La idea del club és configurar una secció femenina amb la col·laboració de l’Ajuntament de Granollers i tenir un total de 9 equips per a la temporada vinent (3 sènior, 2 juvenils, 1 aleví, 2 benjamins i 1 prebenjamí), a més de presentar la candidatura del president de l’entitat, Juan Fernández, a les eleccions de la FCFS. Però, la decisió de Fernández de presentar candidatura no ha estat vista amb bons ulls per aquesta federació, que reclama al club granollerí la urgència de retornar un suposat deute pendent.

La FCFS ha fet arribar un comunicat al CEFS Granollers en què especifica la quantitat de 2.800 euros de deute impagat des de fa tres anys amb la federació i que adverteix que, si el club no abonava aquesta quantitat abans de l’1 de juliol d’aquest any, pot perdre la llicència federativa per competir el curs vinent i el dret a vot a les pròximes eleccions, que estan pendents d’una nova data, després de la dissolució de la junta electoral encarregada de controlar tot el procés de convocatòria.

El club granollerí desmenteix l’existència d’aquest deute i s’ha negat a pagar. A més, el president acusa la FCFS de “voler posar entrebancs” a la candidatura de Fernández per “evitar desmantellar l’actual junta amb un govern alternatiu”. De fet, aquesta versió dels fets té el suport d’altres clubs de futbol sala catalans que també presenten candidat a aquestes eleccions com el Llinars, la Unió Llagostense de la Llagosta i el Grèvol de Barcelona.

Per la seva part, la Federació justifica l’advertiment acollint-se al seu propi reglament i afirma que, amb aquest deute pendent de fa tres anys, ja haurien pogut vetar al club granollerí de la competició la temporada 2018/19. A més, la FCFS exposa que ja va compensar al CEFS Ciutat de Granollers amb la rebaixa a la meitat de l’import inicial del deute que suposadament acumula el club amb la federació des del 2017, quan es va produir el canvi sobtat de seu de la Copa Intercontinental de seleccions, que finalment es va celebrar al municipi gironí de Lloret de Mar, però sense que la Federació abonés la despesa que el club granollerí havia assumit en la fallida organització de l’esdeveniment.

Amb tot, la intenció del CEFS és continuar creixent, encarar l’inici de la temporada que ve amb normalitat i tirar endavant el projecte del femení i la candidatura a la presidència de la FCFS.

Edicions locals