El Fènix Granollers canvia la direcció amb la fita d'atraure tornejos internacionals a la ciutat

Bart Iaccarino, nou coordinador esportiu del Club Fènix Granollers

Esports

Bart Iaccarino, Carlotta Vallecoccia i Danilo Del Prete formen la nova junta directiva
Bart Iaccarino, Carlotta Vallecoccia i Danilo Del Prete formen la nova junta directiva | Fènix Granollers

Alba Cabrera

Aquest any, el Fènix Granollers celebra 30 anys d'història i ho fa amb una nova junta directiva. De la mà de l'italià Bart Iaccarino, extècnic de l'Imperial Reus amb qui va jugar la final contra els Dracs de Badalona el 2017 i seleccionador de l'equip europeu femení. L'entitat es refunda amb l'objectiu d'oferir un projecte professionalitzat amb el fixatge d'entrenadors internacionals que són jugadors professionals i la idea principal d'organitzar tornejos internacionals a la ciutat.

"Volem començar de zero amb l’Ajuntament –l'anterior junta hi va mantenir un pols important per la demanda d'espai per entrenar– i exposar-li la voluntat de portar com més esdeveniments internacionals millor a Granollers i aportar beneficis econòmics a casa nostra. Farem el canvi de junta aquesta setmana per planejar la temporada que ve amb el màxim temps possible, ja que estem vivint un escenari canviant, però les lligues tenen previst tornar al setembre per acabar-se, la Copa Catalunya és a l’hivern i la nova temporada comença al febrer", argumenta Iaccarino.

De fet, el nou coordinador esportiu ja té pendent presentar la proposta d'un esdeveniment per al 5 de desembre: "Com sóc l'entrenador de la selecció europea femenina, vull fer la petició a l'Ajuntament d'organitzar un partit d'exhibició contra la selecció dels Estats Units a Granollers". A més, Iaccarino també afirma que intentaran buscar una nova data pel Torneig Internacional Cadet que organitza el Fènix amb l'Hospital Pioners, que s'havia de celebrar el passat juny.

Juntament amb Iaccarino –que substitueix Ángel Díaz–, la nova direcció esportiva del club estarà formada per la responsable de projecte, Carlotta Vallecoccia, jugadora de la selecció italiana i de les United Roma, i Danilo Del Prete, jugador de la primera divisió italiana al Pretoriani Roma, que s'han traslladat a Granollers. "Volem reorganitzar el club i tornar a configurar un Cadet i un Sub15 de Flag (modalitat sense contacte). Per això, amb col·laboració amb el Consell Esportiu del Vallès Oriental i els centres educatius de la zona, volem organitzar a partir del setembre jornades de portes obertes per ampliar la base i donar a conèixer un esport inclusiu, amb l'oportunitat de què els infants aprenguin anglès mentre el practiquen", explica Iaccarino.

A més, per donar suport a la professionalització i internacionalització del futbol americà català, el club s'ha adherit al programa Academy. Amb els equips de l'Hospitalet i Tarragona, aquesta col·laboració del Fènix vol perfeccionar la tècnica i acollir jugadors de totes les categories d'aquest esport per als tres equips. Per això, a finals de setembre, l'exjugador d'atac del Pittsburgh Panthers de la lliga universitària americana (NCAAF), Artie Rowell, serà el tècnic d'un campus de tecnificació a Granollers –pendent, però, encara de la confirmació del consistori–.

Ara per ara, Iaccarino conclou que el repte més urgent del club és "pactar amb l'Ajuntament per poder entrenar dos dies a la setmana a les pistes d'atletisme tan aviat com es pugui i unificar l'equip en un sol camp", ja que aquest any els dies d'entrenament es repartien per diferents instal·lacions entre les pistes d'atletisme de Granollers, el Camp Municipal de les Franqueses i el Camp de La Torreta a la Roca del Vallès, i ara l'equip acumula ja sis mesos sense poder entrenar.

El comiat d'Àngel Díaz després de 17 anys al capdavant del club

"L'Àngel ha fet un bon projecte fins ara, però intentar compaginar la situació de gestió amb l’Ajuntament i la vida personal l’ha sobrecarregat", comenta Iaccarino. Igualment, Díaz ha fet aquesta valoració sobre la seva decisió: "Després de 17 anys, deixo el club pel desgast d’haver de lluitar amb l’Ajuntament quan som una entitat amb 30 anys d’història. Ara que tothom pot entrenar, per què nosaltres no? Què li passa a l’Ajuntament amb el futbol americà? Amb el Pere Garcia, no hi havia aquest problema de no tenir un espai concret per entrenar, de fet teníem 9 equips en competició, 130 fitxes, i estàvem en el millor moment del club. Un club històric com nosaltres no es pot quedar sense horaris d’entrenament. I com que sembla una cosa personal, jo em desvinculo del club per propiciar que la relació millori".

"No sé si podré continuar jugant al primer l’equip per causes laborals. Em van oferir quedar-me amb el departament de captació de jugadors i és una opció que he de valorar", exposa Díaz.

Edicions locals