Declaren el Gran Premi de F1 al Circuit 'd'excepcional interès públic'

El Govern estatal pretén donar una empenta a l'organització de l'esdeveniment

Esports

Declaren el Gran Premi de F1 al Circuit "d'excepcional interès públic"
Declaren el Gran Premi de F1 al Circuit "d'excepcional interès públic"

L'estat ha declarat el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1, que es disputarà al Circuit del 14 al 16 d'agost a porta tancada, "esdeveniment d'excepcional interès públic", a proposta del ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes.

Amb aquesta declaració, l'Estat pretén "donar un impuls" a l'organització d'aquest Gran Premi, "en poder atorgar beneficis fiscals a les empreses col·laboradores que contribueixin i a la seva difusió", segons el que disposa la Llei 49/2002 de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge. Això sí, la mesura no ha acabat de convèncer als aficionats de la Fórmula 1, ja que de moment no es contempla l'opció d'emetre la carrera en obert, de la qual els drets televisius pertanyen ara a Movistar+ F1 (de pagament).

Segons ha indicat el Consejo Superior de Deportes (CSD), el Gran Premi d'Espanya "és un exemple representatiu de la represa de les competicions esportives després de la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19" i que el Govern "vol contribuir a la seva reactivació i facilitar l'obtenció de recursos privats", justament pocs dies abans que Fernando Alonso torni a la F1 per al 2021, al·licient per als espectadors espanyols.

El Mundial 2020 de F1 va començar el cap de setmana passat amb el Gran Premi d'Àustria. El mateix circuit de Spielberg albergarà el pròxim diumenge el Gran Premi d'Estíria, a què seguiran altres sis ja confirmats: un a Budapest (19 de juliol), dues a Silverstone (Gran Bretanya, 2 i 9 d'agost), un al traçat català (16 d'agost), un a Spa-Francorchamps (Bèlgica, 30 d'agost) i un altre a Monza (Itàlia, 6 de setembre).

El CSD ha destacat que "el Circuit de Barcelona-Catalunya projecta el seu nom i el de Montmeló, Barcelona, Catalunya i Espanya a escala mundial".

Edicions locals