Canovelles presenta una festa major en bona part virtual

El consistori ha adaptat el programa a les circumstàncies, tot i mantenir actes de cultura popular del 22 al 27 de juliol

Cultura

A Canovelles omplen el programa d'espectacles i concerts que es podran veure a través del canal de YouTube de l’Ajuntament
A Canovelles omplen el programa d'espectacles i concerts que es podran veure a través del canal de YouTube de l’Ajuntament | Ajuntament de Canovelles

Canovelles

La Festa Major de Canovelles se celebrarà del 22 al 27 de juliol adaptant-la a les noves circumstàncies. El consistori ha apostat per un model de festa que es podrà gaudir des de casa, i on els actes presencials seran reduïts i comptaran amb mesures de seguretat per evitar qualsevol mena d’aglomeració o risc per a la ciutadania.

La celebració de la festa gran del municipi té per objectiu donar continuïtat als actes de cultura popular, mantenir vius els colors de la Festa Major i oferir suport als artistes locals i empreses del sector cultural. En aquest sentit, a Canovelles omplen el programa d'espectacles i concerts que es podran veure a través del canal de YouTube de l’Ajuntament i alguns també a través de la televisió comarcal VOTV. Entre les actuacions que es retransmetran s’inclouen, per exemple,  l’espectacle de dansa contemporània i urbana anomenada Desescalada, la nit flameca amb la formació Arraigo i el cantaor Javi Rueda, el concert d’Acustiquem; la màgia del Mago Esteban, o l’espectacle infantil amb la pallassa la Bleda.

D’altra banda, a la programació s’ha pensat tenint molt en compte la seguretat. Per això, s’han eliminat o s’han replantejat tots aquells actes que habitualment apleguen multituds, que tenen a veure amb gastronomia o que congreguen a població de risc.  A més, els actes programats acabaran abans de la mitjanit. No es faran ni concerts, ni actuacions musicals en places i carrers. Tampoc no es programaran actes a l’aire lliure com ara la Cercavila d'Inici, la Catxarrada, la Botifarra Amiga i altres activitats en què habitualment es troben un gran nombre de persones.

No obstant això, hi haurà Concurs de Truites de patates però se celebrarà des de casa i per participar caldrà enviar una imatge de la truita. També s’han programat havaneres, però seran itinerants per diversos carrers de Canovelles i els caps de setmana es realitzaran jocs infantils per als més petits en un recinte tancat, amb aforament limitat.

Des de ja fa uns anys que la Festa Major de Canovelles gira entorn una temàtica que marca les disfresses que llueixen els participants al concurs de truites així com l’ambientació de diversos actes. Enguany, tot i l’excepcionalitat en el format de la gresca, també hi haurà un fil conductor. La temàtica escollida, consensuada amb les entitats i els col·lectius organitzadors, serà el circ.

El pregó, dedicat a les persones que ens han cuidat durant la pandèmia

Aquest 2020 el pregó el realitzaran Mireia Gibrat, directora del CAP de Canovelles, i Juani Férriz, cap d’infermeria de l’Hospital de Granollers, dedicat a la gent que ha treballat incansablement per fer front a la crisi del coronavirus. L’homenatge és extensiu tant al personal sanitari i als treballadors i treballadores de serveis essencials, com a les persones voluntàries que han treballat desinteressadament en nombroses iniciatives solidàries. Serà el divendres 24 de juliol a les 20.30 h al Teatre Auditori Can Palots, i el seu accés quedarà restringit a les persones homenatjades, tot i que es podrà seguir en directe a través de VOTV i dels canals digitals oficials de l’Ajuntament. Després del Pregó, com cada any, es projectarà el vídeo de la Festa Major del 2019. 

Edicions locals