El Granollers, expulsat de la Federació Catalana de Futbol Sala, inscriu els equips a la de futbol

Malgrat no competir en aquesta federació, el president del club vol tirar endavant la candidatura conjunta per la direcció de la FCFS

Esports

El Granollers, expulsat de la Federació Catalana de Futbol Sala, inscriu els equips a la de futbol
El Granollers, expulsat de la Federació Catalana de Futbol Sala, inscriu els equips a la de futbol

Alba Cabrera

El CEFS Ciutat de Granollers ha rebut una nova carta de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) per notificar l'anul·lació del dret a vot i la llicència federativa per poder competir a causa d'un suposat deute de 2.804 euros del club amb la federació. Per garantir poder jugar la temporada vinent, el president de l'entitat granollerina, Juan Fernández, ha decidit inscriure tots els equips a les competicions de Federació Catalana de Futbol (FCF), però vol mantenir la candidatura conjunta amb el Llinars –també expulsat per un suposat deute de 618 euros–, la UE Llagostense i el Grèvol al procés electoral en curs que té la FCFS i treure del càrrec l'actual direcció de la federació, presidida per Daniel Vives.

"Tota la correspondència que hem rebut de la FCFS els darrers mesos no té segell ni registre de sortida, per tant, no es poden considerar documents oficials. Hem consultat un advocat esportiu i ens ha confirmat que no tenen validesa ni els comunicats ni les factures adjuntes, que només assenyalen l'import a pagar, sense desglossar els conceptes del deute", relata Fernández i afirma que la federació té falta de transparència des que Vives va assumir la direcció.

"Al juny van organitzar una assemblea per constituir la junta electoral. Només hi érem quatre clubs i la direcció. Dels altres tres clubs presents, dos, el Fènix Sabadell i el Prat, s'han posicionat a favor de la nostra candidatura en veure les irregularitats de l'actual direcció, que volen imposar deutes arbitrals de partits dels quals no tenim constància als clubs que formem la candidatura conjunta per les eleccions. A més, en comptes de tirar endavant el procés electoral obert, ara la FCFS vol configurar una nova junta electoral sense el Sabadell ni el Prat perquè ja no són afins a la candidatura continuista", explica Fernández.

El president afirma que la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha intervingut en la disputa, i ha recomanat als clubs afectats anul·lar el procés i formar una nova junta electoral, però els clubs de la candidatura conjunta es neguen a fer-ho perquè, "tal com va dictar la Generalitat per l'estat d'alarma, les entitats i federacions que estiguessin enmig d'un procés electoral, l'han de reprendre en el punt on es va quedar", assegura Fernández.

En aquesta línia, el president defensa que la candidatura conjunta és la resposta a les irregularitats de l'actual direcció de la FCFS, que cada vegada està reduint més el nombre de clubs federats, la majoria només de la província de Barcelona. "Com que hi ha una insatisfacció general amb la direcció, el nostre projecte pretén explotar el potencial de la FCFS per gestionar les temporades amb la màxima planificació possible, i amb els ajuts econòmics als clubs catalans i a les seleccions nacionals perquè siguin partícips i organitzadors de campionats internacionals, i establir delegacions provincials perquè tots els equips de futbol sala català que han marxat a la FCF retornin a la federació que els és pròpia", diu. 

De moment, el CEFS no vol emprendre accions judicials contra la FCFS per l'elevat cost econòmic que suposa. La idea del seu president és organitzar una acció conjunta amb els clubs de la candidatura alternativa amb l'enviament d'una carta a la FCFS perquè justifiqui d'on provenen els deutes assignats als diferents clubs, ja que ara al Granollers li han bloquejat l'accés a la intranet federativa i no pot consultar cap mena de documentació. A més, l'entitat ja no apareix al llistat de clubs federats al web de la federació.

"Sempre hem tingut equips a les dues federacions i no ens volem rendir. Però, veient la situació, hem passat tots els equips a la FCF. El millor que podem fer és tirar endavant la candidatura alternativa i alguns clubs ja han confirmat que ens votaran", conclou Fernández.


 

Edicions locals