La Fundació Banco Santander subvenciona la compra d'un ecògraf a l'Hospital

El servei d'Urgències disposarà ara d'un aparell més petit, versàtil i fàcil de manipular

Societat

El lliurament del xec al responsable d'Urgències de l'Hospital
El lliurament del xec al responsable d'Urgències de l'Hospital

La Fundació Banco Santander ha concedit a l'Hospital General de Granollers una subvenció de 5.550 euros per adquirir un nou ecògraf per al servei d'Urgències. El nou aparell, més versàtil, petit i còmode que l'actual, permetrà millorar l'atenció als usuaris i, sobretot, facilitarà la feina dels professionals d'Urgències en relació amb la Covid-19.

Actualment, el servei d'Urgències de l'Hospital disposa d'un ecògraf "poc versàtil, gran i difícil de manipular i netejar". Davant d'això, i que la crisi del coronavirus ha fet evident que l'ecografia pulmonar és molt útil per al tractament d'infectats per Covid-19, el servei d'Urgències va decidir presentar una sol·licitud a la convocatòria del Santander per finançar projectes que permetin atendre les necessitats més urgents de col·lectius vulnerables i alhora contribueixin a pal·liar els efectes de la Covid-19.

Marco Bustamante, cap del servei d'Urgències, explica que l'adquisició d'aquest nou aparell coincideix amb un seguit de cursos que fan els metges de l'Hospital per millorar els coneixements en relació amb l'ús dels ecògrafs. "Amb la crisi de la Covid-19 hem vist que encara hem d'aprendre molt més", assegura.

La fundació del Santander ha resolt subvencionar una trentena de projectes arreu de l'Estat d'entitats que treballen a escala local i que busquen millorar la qualitat de vida de col·lectius vulnerables, en aquesta ocasió vinculats específicament amb l'impacte de la Covid-19. Entre els projectes seleccionats a Catalunya hi ha el de l'Hospital de Granollers i els de dues entitats sense ànim de lucre que treballen amb discapacitats i amb persones grans i vulnerables.

Edicions locals