Pimec reclama reforçar el sector industrial com a motor de l’economia

L'acte ha comptat amb la participació dels alcaldes de Sabadell, Terrassa, Granollers i Martorell

Economia

El secretari general de Pimec, Antoni Cañete, amb els alcaldes de Sabadell, Terrassa, Granollers i Martorell
El secretari general de Pimec, Antoni Cañete, amb els alcaldes de Sabadell, Terrassa, Granollers i Martorell

Pimec ha organitzat un acte aquest dijous a l'aeròdrom de Sabadell amb el títol Catalunya, motor de la indústria del sud d’Europa; perspectives de futur i pla d’acció. L’objectiu és crear un fòrum de debat anual per posar en valor la indústria com a motor del país, especialment al Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

En l'acte s'ha defensat la importància de donar impuls a les empreses industrials de la segona corona metropolitana amb polítiques fiscals atractives, fomentant la innovació, potenciant la formació, impulsant la indústria 4.0 i qualificant els treballadors del sector, entre altres qüestions.

Josep Maria Catalán, president de Pimec del Vallès Occidental, ha recordat que “d’aquest sector depèn l’activitat de moltes pimes, les quals generen un gran nombre de llocs de treball i un volum de negoci important”, mentre que Daniel Boil, president de Pimec al Vallès Oriental, ha proposat “fer clústers potents per millorar la imatge i la internacionalització del sector, aprofitant el potencial de la nostra indústria i la gran tasca dels centres tecnològics i de formació”. Tot això, deia Boil, amb l’objectiu d’afavorir la captació d’inversió estrangera.

En la sessió també s'ha reclamat més col·laboració publicoprivada a l’hora de sumar esforços per millorar la competitivitat de les pimes i millores en les infraestructures de mobilitat, ja que les congestions “resten productivitat i capacitat competitiva a les empreses, encareixen les seves despeses i impacten en la sostenibilitat del territori”.

Finalment, s’ha produït en un debat sobre les perspectives del futur industrial del territori, moderat pel secretari general de Pimec, Antoni Cañete, en què han participat Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell; Jordi Ballart, alcalde de Terrassa; Josep Mayoral, alcalde de Granollers; i Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell. Tots els participants han coincidit en la necessitat de dur a terme accions per impulsar la indústria i reactivar l’economia.

Edicions locals