El Fraikin encara temporada amb 'experiència, continuïtat i planter' com a pilars

El conjunt d'Antonio Rama va retornar als entrenaments dilluns amb la plantilla al complet

Esports

Plantilla del Fraikin 2020/21
Plantilla del Fraikin 2020/21 | Xavier Solanas

Alba Cabrera

Experiència, continuïtat i planter són els tres pilars amb què el Fraikin Balonmano Granollers (BMG) ha configurat la seva plantilla per la temporada 2020/21. En el seu tercer any com a entrenador i sisè al cos tècnic de l'equip, Antonio Rama creu que "els noms que tenim aquest any són interessants, encara que la plantilla sigui una de les més curtes dels últims cursos i que haguem de treballar de manera molt constant per evitar lesions. Intentarem lluitar cada partit per guanyar-lo i buscar classificar-nos per Europa, com hem fet sempre, en la temporada més atípica de totes".

A més, Rama, li vol donar la volta al fet que el conjunt granollerí sigui l'equip més desmembrat temporada rere temporada de la Lliga Asobal. "No ens agrada reconfigurar la plantilla cada temporada perquè vols fer evolucionar als jugadors, però personalment m’ho prenc com un repte estimulant i la nostra base té potencial per reemplaçar les baixes", afirma. Per gestionar el lateral dret, Rama apostarà per la titularitat d'Àlex Màrquez i cobrirà la posició amb recanvis polivalents com Mamadou Gassama i el germà de l'Àlex, Chema Márquez, el primer dels quatre nous fixatges. El nouvingut lateral esquerre es mostra il·lusionat per estar al BMG i espera estar recuperat totalment de la seva lesió a partir de mitjans de setembre. "Juntament amb el Valladolid, som els dos equips de l'Asobal en què dos germans coincideixen a la plantilla. Crec que els nostres estils de joc poden complementar-se perfectament", explica.

De fet, la idea del tècnic del Fraikin és preparar una defensa més anticipativa per compensar la pèrdua en alçada que té aquest any la defensa granollerina amb les baixes de Terrafeta, Bonanno, Nenadic i Dos Santos. En el lloc de Terrafeta jugarà Jan Gurri, el central més jove que s'incorpora aquesta temporada al primer equip. "Tinc molta visió de camp i prenc decisions clares. Seguiré el camí que ha deixat fet Tarrafeta", comenta.

Per al plantejament ofensiu, Rama vol un equip competitiu i amb caràcter amb les incorporacions dels pivots Oriol Rey i Esteban Salinas. Per la seva part, Rey considera que, amb el capità Marc García, "serem el centre de la defensa i aportarem contundència i compenetració. I en atac, amb Esteban Salinas, compensarem el rol que tenia Adrià Figueres". D'altra banda, Esteban –germà de Rodrigo Salinas que va vestir la samarreta del Granollers del 2012 al 2014– es mostra molt satisfet per la seva incorporació al BMG. "Tinc ganes d’estar aquí i jugar en un equip en què històricament el paper de la meva posició és rellevant", argumenta.

L'atac granollerí també comptarà amb el reforç estel·lar d'Antonio García Robledo. "Torno amb la il·lusió d'oferir el meu millor nivell, ja que el meu rendiment indicarà en quin moment estic de la meva carrera, més que no pas la meva edat –36 anys–  o la meva trajectòria. Tot i no disputar competició europea, jugarem quatre partits més d'Asobal perquè aquesta temporada som 17 equips en comptes de 15. Però tenim qualitat i estem preparats per disputar totes les jornades", detalla García, en el seu retorn als orígens des del Nantes.

A l'espera de conèixer el calendari de les competicions la setmana vinent i amb l'esperança que Granollers sigui la seu del Mundial d'handbol femení el 2021, dimarts vinent començaran les obres al Palau d'Esports per renovar el paviment de la pista i instal·lar grades retràctils abans no comencin les competicions al setembre. Per tant, durant aquests mesos d'estiu, els dos primers equips del BMG faran els entrenaments de pretemporada a la pista annexa.

També al setembre, la junta directiva del club té previst celebrar l'assemblea ordinària anual "per concretar les pèrdues que ha tingut el club per la pandèmia la temporada 19/20, justificar la reducció del pressupost per aquesta temporada i rendir comptes de l'ajut econòmic rebut per l'ERTO -aplicat a tots els treballadors del març al juliol-, del pla de xoc de l'Ajuntament de Granollers, de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat i d'entitats privades", segons explica el president del club, Josep Pujadas.

Edicions locals