El KH-7 encara la temporada amb ambició, continuïtat i confiança en el planter

El curs 2020/21, l’equip femení del BM Granollers jugarà la lliga, la Copa de la Reina i la competició europea

Esports

Plantilla del KH-7 2020/21, amb l'absència a de Lea Kofler
Plantilla del KH-7 2020/21, amb l'absència a de Lea Kofler | BMG

Alba Cabrera

El KH-7 BMG comença la nova temporada amb moltes expectatives i amb la intenció de no renunciar a res. Després de l’anunci de l'European Handbol Federation (EHF) que torna a convidar el KH-7 a competir a Europa, l’equip de Robert Cuesta va tornar dimecres als entrenaments per preparar-se de cara a l’inici de Lliga Iberdrola –11 i 12 de setembre– i la fase final de la Copa de la Reina –del 4 al 6 de setembre–, abans no comenci l'European Challenge Cup –10 i 11 d’octubre–.

L’entrenador de Montornès encara el setè curs al capdavant del conjunt femení amb l’objectiu de millorar els resultats de l'any anterior. “Cada dia ens voldrem superar, no serem conformistes. Entrenament rere entrenament, la competició ens posarà en el lloc que ens hàgim merescut per la nostra ambició, que ha de començar amb el treball diari. Volem deprendre únicament de nosaltres, coneixem els rivals i sabem a què ens enfrontem”, afirma Cuesta.

Enguany, el KH-7 comptarà amb una plantilla de 15 fitxes, de les quals només tres són noves incorporacions suplir les baixes d'Ana Cecília Monteiro, Ona Vila, Jessie Lepère i Gabi Romero. A més, l’entrenador preveu que pugin del juvenil i del segon equip Dana Aguiar, Paula Simó, Laia Román, Lara Moragues i Manuela González per fer la pretemporada amb el sènior. “Donar continuïtat a les jugadores és un aspecte molt positiu, perquè mantenim l’equilibri. Tenim una plantilla amb experiència en competició, però molt jove, que pot continuar evolucionant. Treballarem molt l’aspecte emocional en tots els partits, ja que el nou format de les competicions farà que totes les jornades siguin decisives”, apunta Cuesta, qui també ha estat escollit dues vegades millor entrenador de la Lliga Iberdrola i és preparador físic de la selecció femenina estatal.

Respecte a poder competir a Europa per segona temporada consecutiva després d’haver arribat a les semifinals i no poder disputar-les per la cancel·lació a causa de la pandèmia, Robert Cuesta afirma que “ha estat de justícia que l’EHF ens oferís la wildcard per tornar a competir i estem molt agraïdes al club per l’esforç econòmic que ha fet per afrontar aquest repte”, valora el tècnic.

Kaba Gassama i Guilia Guarieiro  –escollida millor lateral dret de la Lliga Iberdrola 2019–  seran les capitanes de l'equip, juntament amb l’Ona Vegué. “És molt important per a mi que la majoria de la plantilla hagi renovat perquè el denominador comú sigui les ganes de créixer. Per al club, és molt valuós tenir jugadores referents de l’handbol femení estatal i europeu, i que volen continuar a Granollers”, sentencia Costa.

Les noves incorporacions, la lateral esquerra Jana Sobrepera –que prové del Nantes–, la central Jana Castañera –Gavà– i la lateral polivalent Lea Kofler –Tenerife–, ja van entrenar ahir dimecres com a jugadores del KH-7. Sobrepera valora molt positivament la seva incorporació al BMG: “crec que serà un bon any. Veig un equip molt jove, competitiu i il·lusionat. Em considero una lateral amb varietat de llançament i visió de joc”.

Per la seva part, Castañera creu que la joventut de la plantilla els donarà avantatge. "L'objectiu ha de ser voler arribar a la final europea, i la meva aportació en defensa pot ser un punt fort". També Kofler opina que ella pot aportar molt en defensa. “Vull millorar amb l’equip i que puguem disputar tota la temporada amb normalitat. Tenim un equip molt compenetrat i Cuesta s’implica molt amb cadascuna de nosaltres, amb molta professionalitat”, relata l’austríaca.

El KH-7 ha engegat les màquines amb l’objectiu d’aconseguir millorar els resultats històrics de la temporada anterior. Això passaria perquè el conjunt de Cuesta arribés a la final europea. Si la guanyés, convertiria el BMG en el primer club del continent en guanyar una competició d’Europa amb els dos equips sènior, després que el masculí guanyés una Recopa europea el 1976, i dues copes EHF el 1995 i 96.

Edicions locals