Ana Carrasco inicia la competició de Supersport300 amb la granollerina KRT

L'escuderia, amb seu a Granollers, lidera el màxim campionat del WorldBSK, que torna a Jerez aquest cap de setmana

Esports

Ana Carrasco es va proclamar campiona de Supersport300 el 2018
Ana Carrasco es va proclamar campiona de Supersport300 el 2018 | KRT

Alba Cabrera

Amb seu a Granollers, el Kawasaki Racing Team (KRT) està preparat per iniciar el WorldSBK a Jerez aquest cap de setmana. S’acaba la llarga espera del retorn de les curses competitives de SuperBikes i comença la segona carrera de la màxima categoria i la temporada de les categories inferiors. Des de la quarta plaça a la classificació, el cinc vegades campió del WorldSBK, Jonathan Rea, i el líder de l’actual temporada 2020, Alex Lowes, encaren amb positivisme l’arrancada de les competicions després de dues experiències positives al juliol a Misano i al Circuit Catalunya i puntuar a Austràlia durant la primera jornada del campionat a primers de març.

L’altra pilot destacada de la marca és la murciana Ana Carrasco –primera dona campiona del món d’una categoria de motociclisme per haver guanyat el Mundial de Supersport300 el 2018, modalitat en què competeix actualment i que és l’equivalent a Moto3 en la modalitat de SuperBikes – aquest cap de setmana. En el seu tercer any amb KRT, Carrasco confia que donarà el millor nivell des del principi. “Portem quasi dos mesos entrenant, a diferència de la majoria de pilots, que tornaran a pujar a una moto aquest cap de setmana per primera vegada aquest any”, afirma.

El 2013, Carrasco va debutar al món del motociclisme amb 16 anys a la categoria de Moto3, convertint-se en la dona més jove en competir en un mundial. El 2017, va culminar la seva etapa a Moto3 com la primera dona que ha guanyat una gran prova mundial de motociclisme, per canviar-se a la modalitat de SuperBikes i esdevenir la campiona de Supersport300 el 2018. “A Moto3 em faltaven mitjans per formar part dels equips competitius i jo vull guanyar, estigui a la modalitat que estigui. I amb l’equip de Granollers, puc fer-ho”, explica.

Pel que fa als pronòstics, Carrasco s'atreveix a afirmar que el títol de la màxima categoria del WorldSBK el disputaran entre Rea i Lowes, els altres dos pilots de la marca. D’altra banda, la pilot creu que els germans granollerins Espargaró poden fer una molt bona temporada a Moto GP: “Pol ha fet un inici de temporada, amb un rendiment molt sorprenent amb KTM. A Honda pot ser un candidat al títol perfectament. Aleix, depèn d'Aprilia, treballa molt bé i desenvolupa molt la moto. El seu nivell és alt i al llarg de la temporada podrà agafar més ritme”.

Carrasco viu a Granollers des de principis de 2020 i comenta que li agrada molt la ciutat “perquè em facilita poder viure a un lloc tranquil després d’entrenar al Circuit. No em sento una referent del món del motociclisme, però intento indirectament ajudar a fer que aquest esport pugui tenir més nenes i dones adeptes, que vegin que és possible competir per guanyar a categories mundials tradicionalment masculines”, conclou.

Edicions locals