L'incendi de l'empresa del Coll de la Manya, estabilitzat

El sostre de la nau ha cedit durant la matinada i la instal·lació ha quedat totalment calcinada

Societat

Un avintena de dotacions dels Bombers han participat en l'extinció I Foto: ACN
Un avintena de dotacions dels Bombers han participat en l'extinció I Foto: ACN

L'incendi que aquesta nit de dimarts ha calcinat una empresa de reciclatge al polígon Coll de la Manya s'ha originat en una nau on s'emmagatzemaven piles de liti. Ho ha confirmat Josep Manel Escudero, cap de guàrdia dels Bombers a la Regió Metropolitana Nord, quie aquest migdia afirmava que el foc ja està "estabilitzat" i que no hi ha flames.

La vintena de dotacions desplaçades a la zona concentren els seus esforços en apagar els punts calents que encara queden a l'exterior de la nau. Les empreses properes han pogut tornar a la feina i les recomanacions de no sortir de casa pels veïns de Lliçà d'Amunt, de Vall i Granollers, s'han "relaxat". Amb tot, Protecció Civil manté actiu el Plaseqcat i aconsella a la ciutadania que, si nota molèsties pel fum, romangui dins l'habitatge.

Josep Manel Escudero ha explicat que els Bombers van rebre l'avís del foc a les 22.25 h. "Quan van arribar les primeres dotacions van veure que l'incendi estava totalment desenvolupat i es va confirmar que afectava l'interior i l'exterior d'una nau d'una empresa dedicada al reciclatge i la gestió de residus", ha indicat.

La indústria, A3 Aprofitament i Assessorament Ambiental, gestionava materials diversos, entre els quals ferralla i piles de liti, i l'espai on va originar-se el foc emmagatzemava aquests elements. "El liti és incompatible amb l'aigua", comentava el bomber, que apuntava que en lloc d'apagar les flames, el cos va optar per desenvolupar una estratègia defensiva: "Hem volgut protegir les fàbriques de l'entorn i hem deixat que l'incendi es consumís perquè hi havia risc de col·lapse". Finalment, aquesta matinada, la coberta de l'edifici, que tenia una superfície de 400 metres quadrats, ha acabat cedint.
 
Els treballadors de les empreses properes han pogut reprendre la seva activitat poc abans de les 11 h, moment en què també s'ha restablert el servei d'aigua potable, que havia quedat interromput a causa de l'incendi.

Pel que fa als veïns de Granollers i Lliçà, Escudero ha afirmat que ja no cal que romanguin tancats a casa. Amb tot, Protecció Civil manté el pla d'emergència exterior per risc químic Paseqcat i recomana a la ciutadania que es quedi al seu habitatge en cas que detecti molèsties a causa del fum.

Edicions locals