Detinguts tres veïns a Bigues i Riells per la presumpta comissió d'estafes per Internet

Dos nois d'uns 20 anys i una dona de 52, mare d'un d'ells, haurien estafat més de 5.000 persones a tot l'Estat

Societat

Detinguts tres veïns a Bigues i Riells per la presumpta comissió d'estafes per Internet
Detinguts tres veïns a Bigues i Riells per la presumpta comissió d'estafes per Internet

La Guàrdia Civil ha detingut a Bigues i Riells tres persones –dos homes de 20 anys i una dona de 52, mare d'un d'ells– com a  presumptes autores d'estafes en la venda de material tecnològic per Internet que podrien haver afectat més de 5.000 persones a tot l'Estat.

La investigació de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona es va iniciar fa uns mesos en detectar nombroses denúncies per tot l'Estat de persones que haurien estat estafades en la compra de diferents productes tecnològics.

Per dur a terme les estafes, els detinguts inserien anuncis a les xarxes socials que redirigien als usuaris fins a webs fraudulentes on suposadament es produïa la venda en línia de productes de telefonia mòbil, informàtica i televisors d'última generació a un preu sensiblement molt més baix que el real.

Des de les pàgines web utilitzades es facilitava el pagament dels productes oferts a través de targetes bancàries. Un cop realitzat el pagament, les víctimes rebien un nombre de comanda i una estimació d'arribada de 24-48 hores que mai no es produïa. Quan els compradors reclamaven el seu producte no rebien resposta, i fins i tot arribaven a bloquejar els telèfons dels clients per evitar rebre les trucades insistents dels afectats sol·licitant el material adquirit o la devolució de diners.

La captació dels clients es produïa en establir un preu de venda en els productes oferts inferior al 80% del real i tractant de generar confiança en ells en afirmar que l'empresa comptava amb més de 20 anys d'experiència. El frau detectat supera els 500.000 euros

Els agents de la Guàrdia Civil han pogut comptabilitzar 5.000 víctimes, i el valor total de diners defraudats supera el mig milió d'euros. El resultat final de l'operació s'ha saldat amb la detenció dels tres presumptes autors d'aquests delictes, de nacionalitat espanyola i veïns de Bigues i Riells, la intervenció de dos cotxes d'alta gamma, dos equips informàtics d'altes prestacions i el bloqueig en comptes corrents de 85.000 euros.

Edicions locals