Es convoca una mobilització arran de l'atropellament a cinc ciclistes a Sant Pere de Vilamajor

El conductor del vehicle conduïa sota els efectes de l'alcohol i un dels ciclistes atropellats va morir en l'accident

Societat

Es convoca una mobilització arran de l'atropellament a cinc ciclistes a Sant Pere de Vilamajor
Es convoca una mobilització arran de l'atropellament a cinc ciclistes a Sant Pere de Vilamajor

Aquest dimecres a la tarda (18 h) tindrà lloc una mobilització a Sant Pere de Vilamajor, arran de l'accident que va tenir lloc dijous al vespre en el qual un turisme va atropellar cinc ciclistes, un dels quals va morir. El conductor del cotxe conduïa sota els efectes de l'alcohol i actualment es troba en llibertat provisional mentre s'investiga el succés. El conductor, veí de Granollers, està sent investigat per conducció alcohòlica, conducció temerària, homicidi imprudent, lesions i danys.

Els col·lectius ciclistes de la comarca del Vallès Oriental –entre els quals hi ha Granollers Pedala, A Cardedeu en bici i a peu, Baix Montseny en bici, Pedalem la Garriga, Mollet Pedala, Llinars pro Carrils Bici, Vilamajor i Llinars pedalen i La Roca en Bike– instal·laran una bicicleta blanca a la carretera BP-5107 a tall de memorial i protesta de sensibilització. Serà al punt on va tenir lloc l'accident.

Els convocants se sumen al manifest de FEM Bici Prou atropellaments de ciclistes, el qual reivindicaran en l'acte, denunciant tant "la manca d’infraestructures per a bicicletes que pateix el nostre país, i que en la majoria de vies obliga als ciclistes a compartir l’espai amb la resta de vehicles que es mouen a velocitats molt més altes, fet que les exposa perillosament a qualsevol conducta imprudent al volant", com "les conductes imprudents i temeràries al volant que es produeixen a la xarxa viària del nostre país, i que són la causa de gran nombre de víctimes mortals i greus al nostre país, entre les quals també alguns ciclistes que es troben en una situació absolutament vulnerable a la carretera".

Edicions locals