Homenatge al ciclista mort a Sant Pere de Vilamajor

La Plataforma Connectem el Vallès hi va convocar una concentració dimecres a la tarda

Societat

Homenatge al ciclista mort a Sant Pere de Vilamajor
Homenatge al ciclista mort a Sant Pere de Vilamajor | Granollers Pedala

Sant Pere de Vilamajor

La ​Plataforma Connectem el Vallès va convocar dimecres una mobilització a Sant Pere de Vilamajor arran de l’atropellament d’un grup de cinc ciclistes el passat dijous 6 d’agost al vespre, que va comportar la mort d’un d’ells i ferides greus en dos més. El conductor del cotxe conduïa sota els efectes de l'alcohol i actualment es troba en llibertat provisional mentre s'investiga el succés. El conductor, veí de Granollers, està sent investigat per conducció alcohòlica, conducció temerària, homicidi imprudent, lesions i danys.

Els convocants van instal·lar una bicicleta blanca al lloc de l'accident com a homenatge pel ciclista que va perdre la vida i també es van mobilitzar per donar suport als seus éssers estimats, així com per desitjar la total recuperació dels ferits.

Tanmateix, l'acte no era només de suport a les víctimes, sinó també de denúncia per "la situació d’indefensió i vulnerabilitat que pateix el col·lectiu ciclista davant les conductes imprudents i temeràries de conductors de vehicles motoritzats a les carreteres del nostre país".

El missatge de tots plegats era clar i ferm: "No volem cap més ciclista atropellat, no volem cap més vida segada per conductors inconscients i temeraris, no volem més famílies destrossades per l’envestida d’un cotxe a l’asfalt".

La Plataforma ha publicat un manifest denunciant tant "la manca d’infraestructures per a bicicletes que pateix el nostre país, i que en la majoria de vies obliga els ciclistes a compartir l’espai amb la resta de vehicles que es mouen a velocitats molt més altes, fet que les exposa perillosament a qualsevol conducta imprudent al volant", com "les conductes imprudents i temeràries al volant que es produeixen a la xarxa viària del nostre país, i que són la causa de gran nombre de víctimes mortals i greus al nostre país, entre les quals també alguns ciclistes que es troben en una situació absolutament vulnerable a la carretera".

La Plataforma Connectem el Vallès en bici aplega les entitats Granollers Pedala, Cardedeu en Bici i a Peu, Baix Montseny amb Bici, Pedalem La Garriga, Mollet Pedala, Llinars ProCarrils Bici, Vilamajor i Llinars Pedalen i La Coordinadora, La Roca en Bike.

Edicions locals