Granollers incrementa els tests PCR per identificar casos asimptomàtics

L'Ajuntament assegura que són "una de les ciutats de Catalunya on s'han fet més PCR per habitant"

Societat

Des d'aquesta setmana s'ha ampliat la realització de tests PCR en zones concretes de Granollers amb l'objectiu d'identificar persones asimptomàtiques de la Covid-19, en una actuació que es fa de manera conjunta entre l’Institut Català de la Salut, CatSalut, l’Ajuntament de Granollers i el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès.

Des d’atenció primària, hospitals i residències estan molt atents per a l’aparició de nous casos, i la detecció, estudi i seguiment de nous contactes (familiars, socials i laborals). Aquesta feina s’ha intensificat cada cop més amb la incorporació de les noves figures de gestors i rastrejadors que treballen amb els equips d’atenció primària i vigilància epidemiològica. A més, també s'obrirà el CAP Vallès dissabtes i diumenges per fer PCR programades.

Segons apunten des del consistori, "Granollers és una de les ciutats de Catalunya on s'han fet més PCR per habitant per identificar positius i fer el rastreig del seu entorn amb l’objectiu d’evitar les actuacions aleatòries i destinar més esforços en fer estudis de diagnòstic porta a porta a les zones amb més incidència".

El risc de rebrot ha disminuït

Segons la informació recollida a dadescovid.cat, la setmana passada (del 2 al 8 d’agost) s’havien fet 848 PCR als ciutadans de Granollers, dels quals 101 van resultar positius, amb un percentatge alt de persones asimptomàtiques. La taxa per 100.000 habitants era de 164,8 casos i la taxa de reproducció d'1,22. Així doncs, el risc de rebrot tendeix a disminuir.

"La potent feina i dedicació dels equips d’atenció primària, en col·laboració amb els serveis municipals, han fet possible la detecció de nous casos en pacients asimptomàtics", apunta l'Ajuntament granollerí. També s’han fet proves a treballadors i pacients de centres sanitaris i residències a partir de la detecció d’algun cas positiu i es valoraran noves actuacions per als pròxims dies.

Edicions locals