El Govern comparteix amb el sector vitivinícola de la DO Alella les mesures contra la Covid-19

El pla vol garantir la salut dels treballadors i treballadores que participaran en la campanya de la verema d’enguany

Economia

Vallès Oriental

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, va presidir aquest dimecres a la tarda una reunió amb els representants del sector vitivinícola de la DO Alella i els ajuntaments del territori que pertanyen a aquesta denominació -entre ells Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost, Montornès i Granollers-,  per tal de presentar-los les mesures de protecció contra la Covid-19 incloses en el pla de contenció aprovat pel Govern específicament per a la verema.

A banda de les mesures bàsiques de protecció (mascareta, distància i higiene de mans i d’espais), el pla especial per a la verema recomana que els serveis de Prevenció de Riscos Laborals de les empreses  duguin a terme una revisió mèdica a tots els treballadors i treballadores que s’hi incorporin i que hagin tingut residència fora del territori en els últims 14 dies. Aquesta revisió inclourà si s’escau una prova PCR.

També es demana que tothom pugui ser localitzat en qualsevol moment  per si es dona algun cas positiu i poder indicar d’aquesta manera els aïllaments necessaris.

El pla s'ha creat amb l’objectiu de garantir la salut dels treballadors i treballadores que participaran en la campanya d’enguany i de les persones que resideixen o conviuen en el territori d’aquesta denominació.

Durant la trobada, el delegat del Govern a Barcelona va recordar que la setmana passada es va aprovar el protocol per a la verema del Penedès i que “ara és important donar a conèixer l’adaptació d’aquestes mesures a la campanya de la DO Alella, no només per preveure possibles contagis, sinó per tenir clar els circuits que cal seguir en cas que es produeixin casos positius de Covid 19 durant la verema”.

Per la seva banda, el director territorial d’Agricultura, Josep Pena, va dir que amb aquest pla específic per a la verema, “el Govern vol garantir també el proveïment aliments de manera segura, per als treballadors i treballadores, i per a la població que viu i conviu en els municipis que pertanyen a la DO Alella”.

Josep Pena també ha destacat que “en la verema de la DO Alella es produeix una  contractació més de proximitat, amb personal ja fidelitzat a les explotacions, i que d’aquesta manera es minimitzen els desplaçaments”.

Per la seva banda, la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, va recordar que “és molt important mantenir grups estables entre el personal, no només al lloc de treball, sinó durant els desplaçaments”.

Edicions locals