La interiorista de la Garriga, Mercè Borrell, nominada als Internacional Hotel & Property Awards

L’hotel Golden Costa Salou 4*Sup, dissenyat per la garriguenca, és un dels projectes finalistes d'aquesta desena edició

Societat

La interiorista de la Garriga, Mercè Borrell, nominada als Internacional Hotel & Property Awards
La interiorista de la Garriga, Mercè Borrell, nominada als Internacional Hotel & Property Awards

la Garriga

La interiorista catalana nascuda a La Garriga, Mercè Borrell, ha aconseguit fer-se lloc entre els finalistes dels premis Internacional Hotel & Property Awards 2020, organitzats per Design, una de les revistes de disseny d’interiors més aclamades dins del sector en l'àmbit internacional.

L’Hotel Golden Costa Salou 4*Sup dissenyat per Borrell, ha sigut el projecte escollit per competir a la categoria de millor hotel d’Europa amb menys de 200 habitacions. L’hotel està situat a escassos metres de la platja de la Pineda, a Salou, i ofereix un total de 168 habitacions només per a adults.

De disseny mediterrani i estil contemporani, Borrell ha treballat per aquest projecte amb materials purs, propers al mar. Alguns elements a destacar són l’espectacular entrada, de gran alçada, on la interiorista ha combinat materials ceràmics i fusta natural, la zona exterior o la terrassa amb piscina que permet gaudir d’una vista panoràmica de la platja.


 
“Baso el meu treball en la intuïció, el respecte per l'arquitectura tradicional i les noves eines que proporcionen un present ple de reptes professionals. En els meus projectes, hi ha sempre dos elements imprescindibles: sorpresa i emoció. Cada projecte és una il·lusió, un descobrir, un conèixer… En definitiva, un repte amb múltiples interpretacions dels desitjos i necessitats dels meus clients”, afirma Mercè Borrell.
 
Pel que fa a les circumstàncies que envolten l’edició d’enguany, Borrell reflexiona i reivindica la feina dels professionals creatius: “En aquest moment d’incertesa i d’inquietud, on hi ha oficis de primera necessitat, sembla que el món de l’interiorisme sigui banal, superflu o un luxe innecessari. Amb el temps que hem tingut per a la reflexió durant els mesos de confinament més estricte, he arribat a la conclusió que no és així. Els interioristes proposem ambients amb creativitat, amb distribucions adequades, amb harmonia visual que ajuden a mantenir l’equilibri per a generar una mica de felicitat tan necessària en el temps que vivim.”

Una dècada del guardó

Els premis van néixer el 2011 amb l’objectiu de reconèixer el talent, el disseny i la inspiració de professionals de l’interiorisme d’arreu del món i compta amb un total de 29 categories.

A diferència d’altres premis, els International Hotel & Property Awards no són valorats per un jurat. Les candidatures preseleccionades es presenten de manera telemàtica i la votació està oberta als professionals de la indústria, així com als lectors i clients de Design et al.
 
Per votar només s’ha d’entrar a la pàgina web del premis abans del 2 de setembre, seleccionar de cada categoria un únic guanyador i omplir les caselles finals per a fer efectiu el vot. El divendres 4 de setembre tindrà lloc la cerimònia final on s’anunciaran els guanyadors de cadascuna de les 29 categories a l’hotel Quisisana de Capri.

Edicions locals