Jan Clapera arriba a les semifinals Sub 16 del Campionat d'Espanya de Surf a Valdoviño

El surfista granollerí va acabar 7è a la general i és 8è a la classificació general estatal de la seva categoria

Esports

El surfista granollerí va acabar 7è a la general i és 8è a la classificació general estatal de la seva categoria
El surfista granollerí va acabar 7è a la general i és 8è a la classificació general estatal de la seva categoria | Campionat d'Espanya Sub 16 a Valdoviño (A Coruña)

Alba Cabrera

Jan Clapera ha aconseguit una notable setena plaça al Campionat d'Espanya de Surf a Valdoviño (A Coruña) a la categoria Sub 16, havent arribat fins a les semifinals. Després d'aquesta competició, el surfista granollerí és vuitè al rànking espanyol de la seva categoria, amb el patrocini de Lokal Surf Bakio i ha estat sel·leccionat per la Federació Catalana de Surf (FCS).
 

"És una competició més. He arribat a les semifinals però encara em falta molt per millorar perquè hi ha molt nivell. A Catalunya és difícil entrenar cada setmana, ens hem d'adaptar a les onades i llavors fem preparació tècnica dels vídeos que gravo quan hi ha onatge per poder entrenar", comenta Clapera.

Ara mateix, les competicions estatals de surf s'estan fent al nord i Clapera argumenta que els desplaçaments són molt llargs, però mira d'anar a on pot. "El gran èxit d'aquest cap de setmana és d'un jove que no surfeja cada setmana hagi arribat fins a les semifinals. El meu fill té ganes de molt més, de poder arribar a les finals. Cada setmana anem a nedar, fer bicicleta i skate", explica Jordi Clapera, pare i mànager del surfista local.

"Estem en contacte amb la FCS i formo part de la selecció. Visquent a Catalunya no et pots plantejar estar al màxim nivell, has d'anar fent dia a dia. A Catalunya, intento entrenar a la platja gironina de Pals i a Sitges", aclareix Clapera.

Abans que acabi el 2020, el surfista granollerí té pensat participar d'altres competicions d'àmbit estatal que se celebrin al nord de la península.

Edicions locals