La primera concentració postconfinament de la selecció espanyola d'handbol femení serà al Palau

Del 20 al 26 de setembre, Kaba Gassama, Nicole Wiggins i Ana González del KH-7 BMG participaran de l'estada de l'equip nacional a Granollers

Esports

Carles Viver ha renovat com a seleccionador de l'equip femení estatal per al Mundial d'handbol del 2021
Carles Viver ha renovat com a seleccionador de l'equip femení estatal per al Mundial d'handbol del 2021 | RFEB

Després de fer oficial la renovació de Carlos Viver com a seleccionador estatal femení, la Real Federación Española de Balonmano (RFEB) ha fet pública la llista de convocades per part de l'exentrenador del KH-7 Balonmano Granollers (BMG) i ha anunciat que la seu d'aquesta estada serà el Palau d'Esports granollerí. Del 20 al 26 de setembre serà una setmana en què les Guerreres treballaran en règim de doble sessió. A la llista de Viver, hi són convocades tres jugadores del conjunt local: la capitana i pivot Kaba Gassama, la portera Nicole Wiggins i l'extrem dret Ana González.

La primera activitat de la selecció espanyola per a la temporada després del confinament s'emmarca dins del programa 'Objectiu 2021', que va començar el setembre de 2018 amb l'objectiu de realitzar un treball específic de cara al Mundial 2021 que es jugarà també a Granollers. Aquesta convocatòria és el retorn de les seleccions de l'handbol espanyol a les pistes des que al mes de març s'aturés l'activitat esportiva en tot el món.

La convocatòria està formada per 14 jugadores més a part de les que aporta el KH-7 –17 en total–; A la porteria, acompanyaran a Wiggins Silvia Navarro (Roques Gran Canària) i Mercedes Castellanos (Racó Fertilitat Màlaga). Les centrals seran Estela Doiro (Racó Fertilitat Màlaga), Silvia Arderius (Racó Fertilitat Màlaga), Cecilia Cacheda (Liberbank Gijón). El lateral esquerre l'ocuparan Ana Isabel Martínez i Ivet Musons (Handbol Elx) i l'esquerre Seynabou Mbengue (Roques Gran Canària) i Lorena Zarco (Morvedre). A l'extrem esquerre hi seran Soledad López (Racó Fertilitat Màlaga) i Amaia González de Garibay (Aula Aliments Valladolid), mentre que González compartirà l'extrem dret amb Maitane Echeverria (Super Amara Bera Bera). Finalment, Gassama serà al pivot amb Ainhoa ​​Hernández (Zubileta Evolution Zuazo) i Lysa Tchaptchet (Handbol Elx).

El passat Campionat del Món al Japó el 2019, les Guerres van ser subcampiones i a la llista actual predominen jugadores que han tingut gran protagonisme a la fase final de la Copa de la Reina d'aquesta temporada, disputada la setmana passada. '' Ens havíem marcat la Copa de la Reina com un esdeveniment important per a visualitzar, ja que feia mesos que estàvem aturades amb una lliga no finalitzada i crèiem que era important trobar una manera de tornar a les pistes i saber si seria factible realitzar totes les activitats que tenim per davant'', explica Viver.

Com ja ha ressaltat el seleccionador estatal en alguna ocasió, el projecte 'Objectiu 2021' ha estat clau en els èxits més recents de les Guerreres: "Vam començar el 2018 i hem sumat un total de 20 activitats en què hem treballat amb al voltant de 80 jugadores. Era fonamental treure temps al temps, que és del que no tenen les seleccions nacionals, i més si el que necessites és implementar un model de joc, i crec que ho hem aconseguit. Després del Mundial de 2021, hauríem de donar continuïtat aquest model amb un altre enfocament perquè ens està ajudant molt", afirma el tècnic del conjunt femení espanyol.

Edicions locals