El Mundial de Superbike debuta al Circuit

Catalunya provarà la primera experiència d'esport immersiu amb tecnologia 5G durant la prova

Esports

L’Acerbis Catalunya Round serà la setena i l'antepenúltima cita de la temporada 2020 del WorldSBK | Alba Cabrera
L’Acerbis Catalunya Round serà la setena i l'antepenúltima cita de la temporada 2020 del WorldSBK | Alba Cabrera

Alba Cabrera

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha presentat dilluns l’Acerbis Catalunya Round, l'estrena del Campionat del Món de Superbike (WorldSBK) en el traçat català aquest cap de setmana. Igualment, la prova també serà escenari de la primera experiència immersiva 5G en un esdeveniment esportiu a Catalunya, com a una iniciativa promoguda pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat, el Circuit de Barcelona-Catalunya i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en el marc del consorci ‘5G Barcelona’.

L’Acerbis Catalunya Round serà la setena i l'antepenúltima cita de la temporada 2020 del WorldSBK i els aficionats podran gaudir des de casa d’un cap de setmana amb set curses televisades de les tres categories que se celebren en el campionat. El nou director del traçat català, Josep Lluís Santamaría, explica que el Circuit rep amb molta il·lusió aquest esdeveniment, que per al traçat català suposa consolidar encara més la posició de la instal·lació com a referent en l'àmbit internacional.

"Serà la quarta prova mundial que s'organitza a aquest traçat, i tot i no poder tenir públic en l'estrena, esperem que els pròxims anys la gent pugui gaudir d'aquest espectacle. A diferència d'altres campionats, en una situació de normalitat aquest campionat té molt atractiu presencial, però aquest any cal gaudir-ho des de casa", comenta Santamaría.

Pel que fa a la concessió dels grans premis, el WorldSBK ha emparaulat un contracte de tres temporades i possibilitat d'ampliació per dues més amb el Circuit i per part de la Formula 1, Moto GP i el Mundial de RallyCross, el Circuit ja ha començat les negociacions per tancar a final d'aquest any el calendari de 2021.

L'objectiu de KRT és guanyar a casa

Després d'anunciar que l'Ana Carrasco va ser operada dimarts de la lesió que va patir als entrenaments de la ronda a Portugal el passat cap de setmana a la categoria de SuperSport 300, Biel Roda, responsable de màrqueting i copropietari de Kawasaki Racing Team (KRT), explica que Carrasco es perdrà el que queda de temporada i ja no pot optar al títol d'enguany, tot i haver aconseguit la cinquena plaça a la general. La nota positiva és que el personal mèdic preveu que Carrasco podrà tornar a entrenar i competir progressivament a partir de desembre. Per la seva part, la pilot murciana ha declarat que "ara ja comença la meva pretemporada per al 2021 i durant aquests dies difícils agraeixo tot l'ànim i suport que he tingut".

Respecte a la categoria reina de Superbikes, KRT domina de nou aquesta temporada amb l'actual campió, Jonathan Rea, liderant la general i Alex Lowes en setena posició. "La resta d'escuderia s'estan posant les piles, però l'objectiu aquest cap de setmana és guanyar en aquest circuit, que és com la nostra casa", afirma Roda.

Catalunya provarà la primera experiència d'esport immersiu amb tecnologia 5G durant la prova

El projecte de la primera experiència d'esport immersiu amb tecnologia 5G a Catalunya consisteix en l’enviament de senyal de vídeo de dues càmeres ubicades a la zona de boxes del Circuit durant tot el cap de setmana. Una de les càmeres permetrà viure l’experiència 360° per tal que els espectadors puguin tenir una experiència immersiva, mentre que l'altra càmera serà articulada per un braç robotitzat que controlarà en remot l'expacient de l’Institut Guttman amb mobilitat reduïda severa coneixedor del món del motor, Armando Folgado, des de la sala Àgora de l’institut, mitjançant un sensor de posició de l'iris dels ulls dissenyat a la Universitat Politècnica de Catalunya per controlar la càmera. El senyal en línia d'alta tecnologia que emetran les dues càmeres es podrà seguir a Esport3 i al canal de YouTube de TV3 amb l'objectiu de ser un contingut accessible des de qualsevol dispositiu amb internet.

Edicions locals